اکتشاف مریخ با فناوری نوین ایرباس

شرکت ایرباس قراردادی به مبلغ ۱۵۰ میلیون پوند از آژانس فضایی اروپا برای توسعه سامانه فرودگر مریخنورد روزالیند فرانکلین دریافت کرده است؛ این مریخنورد اولین مریخنورد اروپایی خواهد بود که قرار است در سال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب شود تا به دنبال نشانههایی از حیات باشد. پرتاب این مریخنورد با ماهوارهبر تامین شده توسط ناسا انجام خواهد شد.
بر اساس اطلاعات موجود، قراردادهای تامین مالی توسط آژانس فضایی بریتانیا به حفظ ۲۰۰ شغل تخصصی در بخش فضایی بریتانیا کمک میکند و سرمایهگذاری بینالمللی را نیز جذب مینماید. این امر تاثیر مثبتی بر رشد، توسعه و رقابتپذیری و اقتصاد بریتانیا خواهد داشت. تخصیص بودجه بیشتر توسط دولت بریتانیا نیز به توسعه این بخش کمک میکند.
ماموریت کاوشگر بریتانیایی روزالیند فرانکلین
کاوشگر مریخپیمای آژانس فضایی اروپا (ESA) برای عملکرد در شرایط سخت مریخ که دما میتواند تا منفی ۱۰۰ درجه فارنهایت کاهش یابد، از یک سامانه گرمایشی هستهای استفاده میکند. این کاوشگر به واحدهای گرمایشی رادیوایزوتوپی (RHUs) مجهز است که از ایزوتوپهای رادیواکتیو مانند آمریسیم-۲۴۱ برای تولید گرما و تامین انرژی فضاپیما استفاده میکنند؛ این فناوری برای اطمینان از عملکرد کاوشگر در محیطهای سرد مریخ بسیار حیاتی است.

کاوشگر بریتانیایی روزالیند فرانکلین (Rosalind Franklin) که به افتخار دانشمند بریتانیایی پیشگام در کشف ساختار DNA نامگذاری شده، قادر خواهد بود تا دو متر در سطح مریخ حفاری کرده و نمونههایی از یخ را که از تشعشعات و دماهای شدید محافظت میشود، جمعآوری کند.
چندین دانشگاه بریتانیا در توسعه و پرتاب این مریخنورد مشارکت دارند. دانشمندان آزمایشگاه علوم فضایی مولارد در دانشگاه کالج لندن (University College London’s Mullard Space Science Laboratory)، به همراه پژوهشگران دانشگاه آبریستویث (Aberystwyth University)، کالج بیرکبک (Birkbeck College) و دانشگاه لستر (Leicester University)، در حال توسعه سامانه دوربین پانورامای (PanCam) مریخنورد هستند.
همچنین، محققان دانشگاه آبریستویث یک طیفسنج مادون قرمز طراحی کردهاند که به شناسایی سنگهای امیدوارکننده برای حفاری و جستوجوی نشانههای حیات باستانی کمک خواهد کرد.
ایرباس، این مریخنورد را در اتاق تمیز بارزیستی استیونیج طراحی و ساخته و سپس در سال ۲۰۱۹ به شرکت تالس آلنیا اسپیس تحویل داده است.