تلسکوپ فضایی چین چگونه آینده اکتشافات فضایی را تغییر می‌دهد؟

0 22

تلسکوپ فضایی چین یک رصدخانه فضایی نسل جدید است که قرار است در سال ۲۰۲۷ به فضا پرتاب شود؛ این تلسکوپ، که برای کار هم‌زمان با ایستگاه فضایی تیانگونگ طراحی شده، به‌طور مستقل در مدار فعالیت خواهد کرد و فقط برای تعمیرات و ارتقا به ایستگاه فضایی متصل می‌شود.

به نقل از تکچاینا، تلسکوپ فضایی ایستگاه چین (CSST) که با نام شانتیان (Xuntian) نیز شناخته می‌شود، دارای یک آینه با قطر ۲ متر و پنج ابزار علمی پیشرفته است. اگرچه از نظر اندازه کمی کوچکتر از تلسکوپ فضایی هابل است، اما میدان دید آن ۳۰۰ برابر بیشتر از هابل است (معادل ۱۷.۵۰۰ درجه).

این ویژگی به آن اجازه می‌دهد تا ساختارهای بزرگ کیهان را مطالعه کند، در حالی که هابل در بررسی کهکشان‌ها، ستاره‌ها و سیاره‌ها منفرد بهتر عمل می‌کرد.

دقت بی‌سابقه در سنجش معادله حالت انرژی تاریک

مطالعات اولیه نشان می‌دهد که شانتین می‌تواند معادله حالت انرژی تاریک را با دقت بیش از ۵ درصد و حتی تا حدود ۱ درصد تعیین کند. این دقت بالا می‌تواند مشخص کند که آیا انرژی تاریک ثابت کیهان شناختی انیشتین است یا یک عامل دینامیکی مانند یک میدان اسکالر. در حال حاضر، درک ما از نحوه عملکرد جهان احتمالا نیاز به به‌روزرسانی داشته باشد؛ زیرا انبساط جهان در حال افزایش است، نه کاهش. این موضوع، اهمیت تحقیقات در این زمینه را نشان می‌دهد.

تلسکوپ فضایی ایستگاه چین (CSST) که با نام شانتیان
تلسکوپ فضایی شانتیان

این تلسکوپ می‌تواند بین ماده تاریک سرد و گرم تمایز قائل شود و جرم ذرات ماده تاریک را با دقت بالا اندازه گیری کند. این اطلاعات به آزمایش‌های آزمایشگاهی برای تشخیص مستقیم ذرات ماده تاریک کمک می‌کند. ماهیت ماده تاریک، ماده‌ای نامرئی و فرضی است و با نور یا تابش الکترومغناطیسی دیگر تعامل ندارد. ماده تاریک گرم از اجزای پرسرعت مانند نوترینوها تشکیل شده است.

علاوه بر مطالعات انرژی و ماده تاریک، شانتیان در زمینه‌های دیگری نیز تحولات چشمگیری ایجاد خواهد کرد، از جمله: رویدادهای همگرایی قوی گرانشی، اندازه‌گیری دو‌بعدی نوسانات آکوستیکی باریونی (BAO measurements) و اثر آلکوک-پاچینسکی (Alcock-Paczynski) که در تعیین عمق خوشه‌های کهکشانی با استفاده از انتقال به سرخ (Redshift measurements) و مقدار اشتباه ثابت هابل (Hubble’s constant) تاثیر دارد. دقت این مطالعات، محدودیت‌های کیهانی فعلی را نشان می‌دهد.

تلسکوپ شانتیان قرار است در کنار ابزارهای پیشرفته علمی دیگر مانند تلسکوپ اوکلید (Euclid) اروپا، آزمایش‌های آینده پس‌زمینه مایکروویو کیهانی، تلسکوپ‌های نوری برای رصد پدیده‌های گذرا و تلسکوپ‌های رادیویی مانند فست (FAST) چین و میرکت (MeerKAT) آفریقای جنوبی برای تشخیص سیگنال‌های ۲۱ سانتی‌متری، فعالیت خواهد کرد.

با آغاز به کار این ابزارهای پیشرفته در سال‌های آینده، علم کیهان‌شناسی در آستانه عصر جدیدی از اکتشافات و پیشرفت‌های بنیادی قرار دارد. شانتیان می‌تواند دانش ما درباره ماهیت کیهان را دگرگون کند و پاسخی برای پرسش‌های بنیادین درباره ماده تاریک، انرژی تاریک و ساختار جهان ارائه دهد.

منبع universetoday
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=92925
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها