پیشرفت چین در فناوری موتورهای قابل بازیابی برای حامل‌های فضایی

0 20

شرکت علوم و فناوری هوافضای چین اعلام کرد که شرکت تابعه تجاری آن با موفقیت سامانه پیشران مرحله دوم یک وسیله نقلیه فضایی قابل استفاده مجدد را آزمایش کرده است؛ این موفقیت، گامی مهم در توسعه فناوری موتورهای قابل استفاده مجدد در بخش فضایی تجاری چین محسوب می‌شود که نویدبخش کاهش هزینه‌ها و افزایش دسترسی به فضا است.

گامی به سوی کاهش هزینه‌های فضایی

به گزارش تکچاینا، موتور YF-102V که از نوع چرخه باز با سوخت اکسیژن مایع و نفت سفید می‌باشد، برای مرحله دوم ماهواره‌برهای میان‌برد اقتصادی طراحی شده است؛ ویژگی‌های آن شامل قابلیت اشتعال چندگانه، حرکت دوطرفه نازل و نسبت رانش به وزن بالا است که باعث افزایش عملکرد، کاهش هزینه‌ها و دسترسی گسترده و ارزان به فضا می‌شود.

توسعه فناوری موتورهای قابل استفاده مجدد
توسعه فناوری موتورهای قابل استفاده مجدد

این موتور پس از دو و نیم سال توسعه و رفع بیش از ده چالش فنی بزرگ، توسط شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) آماده تحویل شده و اولین پرواز تجاری خود را در سال جاری انجام خواهد داد. این موتور توسط موسسه پیشرانش هوافضای شیان، زیرمجموعه آکادمی ششم این شرکت دولتی توسعه یافته و ۱۵ آزمایش تکراری و ۳۰ بار اشتعال را با موفقیت پشت سر گذاشته است که در مجموع بیش از ۳۹۰۰ ثانیه آزمایش شده است.

در حال حاضر، موتورهای اکسیژن مایع-نفت سفید و اکسیژن مایع-متان در میان شرکت‌های فضایی تجاری چین محبوب شده‌اند و به موتورهای اصلی برای مراحل اول و دوم پرتاب ماهواره‌ها تبدیل شده‌اند. شرکت علوم و فناوری هوافضای چین اعلام کرده که به‌دنبال برنامه‌های توسعه سریع‌تری برای گسترش استفاده از موتورهای مایع در صنعت فضایی تجاری خواهد بود. این نشان‌دهنده تمرکز چین بر روی نوآوری در فناوری پیشرانش ماهواره‌بری است و ظرفیت افزایش قابلیت‌های پرتاب فضایی تجاری را دارد.

منبع ecns
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=92880
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها