ساخت ناو ماهواره‌بر مداری برای نیروی فضایی آمریکا

1 23
در سال‌های اخیر، ارتش آمریکا توجه ویژه‌ای به مفهوم پرتاب تاکتیکی واکنشی داشته است. این ایده اساسا بدین معنی است که اگر تهدید ناگهانی و غیرمنتظره‌ای در فضا رخ دهد – مثلا دشمن یک ماهواره دفاعی ملی حیاتی را نابود کند – ارتش می‌تواند به سرعت یک ماهواره را روی زمین سوخت‌گیری کرده، به یک ماهواره‌بر متصل کند و آن را به فضا پرتاب کند؛ این رویکرد، یک پیشرفت قابل توجه در توانایی واکنش سریع به تهدیدات فضایی و استقرار سریع ماهواره‌ها است.
‌یک ماهواره‌بر مداری، مشابه همتای دریایی‌اش، می‌تواند چندین ماهواره را به فضا حمل کند و در صورت نیاز آن‌ها را در مدار زمین قرار دهد. این سامانه‌ها قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی را برای استقرار ماهواره‌ها فراهم می‌کنند و امکان پرتاب سریع و پاسخ‌دهی به نیازهای فوری را فراهم می‌سازند که می‌توانند در انواع مختلف ماموریت‌ها، از جمله نظارت، ارتباطات و اکتشاف علمی مورد استفاده قرار گیرند و نقش مهمی در توسعه فضایی ایفا کنند.

نیروهای فضایی آمریکا برای اولین بار قابلیت پرتاب تاکتیکی واکنشی خود را در سال ۲۰۲۳ با انجام پرتابی برفراز موشک آلفا از شرکت فایرفلای (Firefly) به نمایش گذاشت. در این آزمایش که با نام ویکتوس ناکس (Victus Knox) شناخته می‌شود، یک ماهواره در محفظه بار قرار داده شد، به ماهواره‌بر متصل شد و تمام مراحل آماده‌سازی نهایی پرتاب در کمتر از ۲۷ ساعت تکمیل شد.

اما چه می‌شود اگر راهی به‌مراتب سریع‌تر برای پاسخگویی وجود داشته باشد؟ دولت آمریکا به‌منظور دستیابی به همین چشم‌انداز به‌تازگی ۶۰ میلیون دلار کمک هزینه به استارتاپ فضایی گراویتیکس (Gravitics) برای توسعه ناو ماهواره‌بر مداری (Orbital Carrier) اعطا کرد.

این پروژه نشان‌دهنده سرمایه‌گذاری دولت آمریکا در فناوری‌های نوآورانه فضایی با هدف بهبود سرعت و کارایی پاسخگویی است؛ این رویکرد می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر قابلیت‌های دفاعی و امنیتی داشته باشد و مسیری جدید برای توسعه فناوری‌های فضایی ایجاد کند.

مقامات گراویتیکس جزئیات زیادی در مورد قابلیت‌های خاص حامل ماهواره مداری ارائه نکردند؛ همچنین، بیانیه مطبوعاتی مربوط به کمک هزینه دولتی که توسط نیروی فضایی آمریکا تحت برنامه سرمایه‌گذاری راهبردی (STRATFI) ارائه شده، اطلاعات خاصی را فاش نمی‌کند.

استقرار سریع یک ماهواره توسط ناو ماهواره‌بر مداری
تصویر استارمکس شرکت گراویتیکس در مدار

نیروی فضایی ترجیح می‌دهد جزئیات عملیاتی این وسیله را محرمانه نگه دارد. این امر به دلیل ملاحظات امنیتی و حفظ برتری فناوری در فضا انجام می‌شود. عدم شفافیت نشان‌دهنده اهمیت بالای ماموریت‌های این حامل و لزوم حفاظت از اسرار عملیاتی است.

به طور کلی، مفهوم ناو ماهواره‌بر مداری شامل یک ماژول غیرفشاری است که می‌تواند یک یا چند ماهواره را در مدار از پیش مستقر کند. چنین ماژولی ماهواره‌ها را از محیط فضا جدا می‌کند، از باتری‌ها و قطعات الکترونیکی حساس آن‌ها در برابر چرخه‌های حرارتی ۹۰ دقیقه‌ای محافظت می‌کند و تاثیر تشعشعات مضر فضایی را کاهش می‌دهد.

یک ناو ماهواره‌بر مداری همچنین می‌تواند ماهواره‌ها را از دید سایر کشورها یا بازیگران متخاصم پنهان کند. سپس، هر زمان که یک ماهواره مورد نیاز باشد، این ماژول می‌تواند آن را در مدارهای مختلف مستقر کند. این قابلیت به کشورهای دارای این فناوری اجازه می‌دهد تا از استقلال عملیاتی بیشتری در فضا برخوردار شوند و در عین حال امنیت دارایی‌های فضایی خود را افزایش دهند.

ماموریت آزمایشی برای نمایش عملکرد ناو ماهواره‌بر مداری ممکن است در سال ۲۰۲۶ انجام شود، اما گراویتیکس و نیروی فضایی آمریکا هنوز جدول زمانی مشخصی ارائه نکرده‌اند. این تاخیر می‌تواند به دلیل پیچیدگی‌های فنی، مسائل مالی یا برنامه‌ریزی‌های راهبردی باشد.

همچنین زیستگاه‌های فضایی برای انسان!

شرکت گراویتیکس در سال ۲۰۲۱ با هدف ساخت سازه‌های بزرگ در فضا برای سکونت یا کاربردهای دیگر بنیان‌گذاری شد. نام این شرکت بازتاب‌دهنده‌ تمایل بلندمدت آن برای ایجاد گرانش مصنوعی در فضا است.

ماژول بزرگ‌تر با قطر ۷.۶ متر به نام استارمکس
ماژول استارمکس

تمرکز بر ایجاد گرانش مصنوعی نشان از پیش‌بینی چالش‌های زیست‌محیطی در سفرهای فضایی طولانی‌مدت دارد و احتمالا بر روی طراحی ایستگاه‌های فضایی بزرگ و سازگار با انسان تمرکز دارد. این شرکت می‌تواند در فناوری‌های مربوط به ساخت‌وساز فضایی و سامانه‌های پشتیبانی حیات نوآوری داشته باشد.

محصول اولیه‌ گراویتیکس یک ماژول با قطر ۴ متر است که می‌تواند انرژی و فضای دارای فشار را تامین کند. این ماژول درحال حاضر در همکاری با شرکت آکسیوم اسپیس (Axiom Space) در حال ساخت می‌باشد و می‌تواند در پروژه‌های ایستگاه‌های فضایی دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد، اما گراویتیکس با دریافت کمک‌هزینه‌ دولتی اخیر، اکنون وارد کاربردهای نظامی در فضا نیز شده است.

به گفته کالین دان (Colin Dunn)، مدیرعامل گراویتیکس، چشم‌انداز ما برتری فضایی است که با نیازهای وزارت دفاع و بازار تجاری سازگار می‌باشد. ناوهای مداری به‌طور کلی بر پایه‌ یک وسیله‌ نقلیه‌ یکسان طراحی شده‌اند؛ یکی در وضعیت بدون فشار برای ارائه‌ قابلیت‌های تحرک به وزارت دفاع و دیگری در وضعیت دارای فشار برای خدمات لجستیکی، گسترش ایستگاه‌های فضایی و تامین انرژی اضافی برای عملیات‌های ایستگاهی.

گراویتیکس همچنین در حال توسعه یک ماژول بزرگ‌تر با قطر ۷.۶ متر به نام استارمکس (Starmax) و آزمایش فشار آن است. حجم تحت فشار این ماژول ۴۰۰ متر مکعب خواهد بود که حدود ۴۰ درصد از حجم کل ایستگاه فضایی بین‌المللی را تشکیل می‌دهد. این اندازه از نظر تئوری برای استقرار جنگنده‌های تخیلی جنگ ستارگان در فضا کافی است، اما این ایده احتمالا شوخی است.

منبع zoomit
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=92861
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حمیرا پیرای
حمیرا پیرای
18 روز قبل

مشخص نیست که این ناو واقعا حامل ماهواره باشد یا نه؟
چون امریکا سالهاست که جنگ و حمله احتمالی موجودات فضایی را از طریق هالیوود و شایعات و فیلم های مستند ساختگی در افکار عمومی دنیا تزریق کرده است بنابر این ناو فرستاده شده چون وابسته به ارتش امریکاست ممکن است برای ارسال جنگنده های فضایی پیشرفته با تکنولوژی لیزری باشد که در نهایت حامل اغاز جنگ ستاره ها یا حمله موجودات فضایی به زمین باشد که در اصل قسمتی از برنامه دستور دنیای تازه است که انجام ان از امریکا اغاز و به کشورهای عضو ناتو و اسرائیل و عربستان هم ادامه پیدا میکند در هر حال امریکا همیشه پیشتاز هر نوع حمله نظامی چه در روی زمین و چه از فضا بوده خواهد بود
امریکا همیشه اغاز گر تمام حمله های نظامی و بمباران در بیشتر کشورهای دنیا بوده و هست امریکا همبشه اغاز گر حمله های ویروسی مانند کرونا یا ایدز بوده و هست
همینطور پیشتاز پخش مواد شیمیایی در هوا و کشتار دستجمعی جانداران هوایی و دریایی بوده و هست
پیشتاز در پخش گرد و غبار الکترونیکی در هوا و اب های دنیا بوده و هست
پیشتاز در ساختن دستگاه های تولید ابر مصنوعی بوده و هست
پیشتاز در استفاده از رباط و کاشت چیپ های الکترونیکی برای کنترل مغزها در ادمها و جانداران روی زمین بوده و هست
پیشتاز برای الودگی هوا و کشتار دستجمعی موجودات بوده و هست
پیشتاز برای استفاده از نیروگاه های هارپ برای کنترل اب و هوا کنترل مغزها با اشعه های نامرئی ولی کشنده بوده و هست
پیشتاز کنترل سیستم های بانکی دنیا با کمک کمپانی ماکرو سافت و سازمان امنیت امریکا برای بزرگترین دزدی قرن از بانک ها و بازار بورس و ضربه های شدید اقتصادی و مالی به اقتصاد تمام کشورهای دنیا بوده و هست
از طرفی با استفاده از نیروگاه هارپ و کنترل ان در ایجاد زلزلههای شدید ، سیلاب و اب گرفتگی زیاد ، اتش سوزی های بزرگ و پی در پی در جنگل های دنیا که باعث نابودی درخاان و حیات وحش شد ویا با گرم شدن زمین که باعث خشک کردن دریاچه ها و ابهای اشامیدنی در دنیا شده است بوجود اوردن گردباد های هولناک که ویرانی های زیادی از خود بجا می گذاشت یا رعد و برق های سهمگین همراه با طوفان ، سقوط هواپیماها ، کشتار میلیونی جانداران دریایی ، هوایی و روی زمین و هزاران پدیده ویرانگر طبیعی دیگر که بدست ارتش امریکا از طریق نیروگاه های هارپ کنترل میشود که همه برای دستور دنیای تازه از طرف قدرتمندان انجام شده است
با همه اینها هنوز این روند دستور دنیای تازه تا نابودی کامل زمین و جانداران روی ان هنوز ادامه دارد که اخرین مراحل ان جنگ و حمله از فضا و نمایش چهره پیامبران ادیان مختلف در گوشه و کنار دنیاست که از طریق هالو گرم و تکنولوژی ماهواره و ارتش نیروی هوایی و
کامپیوتر و کلیه وسایل الکترونیکی روی زمین انجام میشود که در واقع نمایش اخر الزمان قدرتمندان و ثروتمندان دنیاست که برای تمام مردم دنیا نمایش داده میشود