تامین انرژی ماهواره‌های مجهز به هوش مصنوعی

0 11

یک شرکت هندی قصد دارد فناوری همجوشی سرد اختصاصی خود را برای تامین انرژی ماهواره‌های مجهز به هوش مصنوعی آزمایش کند؛ این فناوری می‌تواند به طور قابل توجهی طول عمر و قابلیت‌های ماهواره‌ها را افزایش دهد و به تحقیقات و کاربردهای فضایی کمک کند؛ همچنین، این آزمایش نشان‌دهنده یک گام مهم در جهت استفاده از انرژی پاک در فضا و کاهش وابستگی به منابع انرژی سنتی است.

پیشرفت‌های بالقوه در زمینه انرژی فضایی و توسعه هوش مصنوعی

هدف این آزمایش بررسی کارایی راکتور هسته‌ای با انرژی کم (LENR) برای تامین انرژی ماهواره‌ها در فضا و ایجاد زیرساخت جدید برای ماموریت‌های فضایی طولانی‌مدت است. این فناوری ظرفیت انقلابی در صنعت فضایی دارد؛ زیرا می‌تواند منابع انرژی پایدار و طولانی‌مدت را برای سفرهای فضایی فراهم کند. استفاده از LENR می‌تواند هزینه‌ها را کاهش دهد؛ زیرا نیاز به حمل سوخت‌های سنتی را از بین می‌برد؛ این امر ماموریت‌های اکتشافی بیشتر و طولانی‌تری را امکان‌پذیر می‌سازد، از جمله استقرار پایگاه‌های دائمی در فضا.

HYLENR و TakeMe2Space برای آزمایش ماژول‌های محاسباتی مجهز به LENR
همکاری HYLENR و TakeMe2Space برای آزمایش ماژول‌های محاسباتی مجهز به LENR

پروژه جاه‌طلبی که پس از موفقیت آزمایشگاه شرکت هندی انرژی پاک (Hylenr Technologies) هند در زمینه فناوری همجوشی سرد آغاز شده است، از مقادیر کمی هیدروژن و جریان الکتریکی برای تولید گرمای اضافی استفاده می‌کند. Hylenr مدعی است که این فرآیند به‌طور مداوم ۱.۵ برابر گرمای ورودی ۱۰۰ وات را تولید کرده و هدف بعدی آن دستیابی به ۲.۵ برابر توان خروجی انرژی است؛ فناوری یادشده همچنین موفق به دریافت حق ثبت اختراع از دولت هند شده است.

طبق ادعای شرکت Hylenr، فناوری همجوشی سرد می‌تواند یک راه‌حل انقلابی برای انرژی پایدار در ماموریت‌های فضایی باشد. به همین منظور، یک یادداشت تفاهم بین این شرکت و TakeMe2Space برای آزمایش فناوری LENR در یک محیط فضایی واقعی امضا شده که نشان‌دهنده یک گام مهم در جهت بررسی ظرفیت همجوشی سرد برای تامین انرژی در فضا است.

سیدارتا دورایراجان (Siddhartha Durairajan)، بنیان‌گذار و مدیرعامل Hylenr در این‌باره می‌گوید: «اعتبارسنجی فناوری در فضا گامی بسیار مهم است و تخصص و زیرساخت‌های TakeMe2Space فرصتی بی‌نظیر برای آزمایش عملی سامانه‌ها فراهم می‌کند. این امر می‌تواند راه را برای ماموریت‌های فضایی طولانی‌مدت و راه‌حل‌های خارج از شبکه هموار سازد.»

TakeMe2Space که در حال ساخت اولین پلتفرم ماهواره‌ای هوش مصنوعی با دسترسی آزاد در جهان است، ماهواره و زیرسامانه‌های مورد نیاز برای آزمایش ژنراتور ترموالکتریک Hylenr را فراهم خواهد کرد. این مشارکت نشان‌دهنده استفاده از فناوری‌های پیشرفته در زمینه‌های اکتشاف فضایی و توسعه انرژی است.

روناک کومار سمانترای (Ronak Kumar Samantrai)، بنیان‌گذار TakeMe2Space بیان می‌کند: «ما به‌ طور جدی به دنبال منابع انرژی جایگزین برای زیرساخت محاسباتی در فضا هستیم و این همکاری می‌تواند گام بزرگی در این مسیر باشد. بررسی نحوه مدیریت گرما و استفاده مجدد از انرژی در ماهواره‌ها برای ما بسیار حائز اهمیت است.»

فناوری Hylenr کاربردهای گسترده‌ای دارد که شامل تولید بخار صنعتی، گرمایش محیطی در مناطق سردسیر و گرمایش القایی برای مصارف خانگی و صنعتی می‌شود. این فناوری همچنین می‌تواند خطر ماموریت‌های فضایی را کاهش دهد. این گستردگی نشان‌دهنده ظرفیت بالای این فناوری در بخش‌های مختلف است، به ویژه در زمینه‌هایی که به تولید گرما و کاهش ریسک نیاز دارند.

واکنشی هسته‌ای است که در دمای اتاق رخ می‌دهد. این ایده در سال ۱۹۸۹ توسط مارتین فلیشمن و استنلی پونز مطرح شد، اما جامعه علمی هنوز نتوانسته نتایج آن‌ها را تکرار کند. با این حال، Hylenr امیدوار است این فناوری را در فضا آزمایش کند.

دورایراجان درباره عملکرد این فناوری توضیح ‌می‌دهد: «دو اتم هیدروژن با هم ترکیب می‌شوند و هلیوم ۳ ناپایدار تولید می‌کنند؛ سپس با پیوستن اتم سوم هیدروژن، هلیوم ۴ پایدار ساخته می‌شود؛ این فرآیند، منبع تولید گرما در سامانه ما است.» آیا این بار، همجوشی سرد از مرز تئوری عبور می‌کند و وارد عمل می‌شود؟ زمان و فضا پاسخ این پرسش را خواهند داد.

منبع technoc
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=92828
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها