ناسا نقشه‌ای خیره‌کننده از کف اقیانوس منتشر کرد

0 60

ناسا ویدئویی منتشر کرده که منظره‌ای بی‌سابقه از اعماق دریا را نشان می‌دهد که با استفاده از فناوری ماهواره‌ای جدید SWOT امکان‌پذیر شده است. این پیشرفت‌ها در نقشه‌برداری از اقیانوس‌ها، درک انسان‌ها را از محیط‌زیست دریایی را متحول خواهد کرد تا به لطف داده‌های فضایی، نقشه‌ای با جزئیات بیشتر از کف اقیانوس در اختیار ما قرار بگیرد.

ماهواره SWOT علاوه بر نقشه‌برداری از کف اقیانوس، برای اندازه‌گیری سطح آب دریاها، رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و سایر آب‌های سطحی نیز طراحی شده است. این پروژه گامی اولیه برای ایجاد یک نقشه جامع از سطح آب‌های زمین است. این اطلاعات حیاتی می‌تواند به درک بهتر تغییرات اقلیمی، مدیریت منابع آب و پیش‌بینی سیل و خشکسالی کمک کند. دقت اندازه‌گیری‌های SWOT در مقایسه با روش‌های سنتی بسیار بالاتر است و این امکان را فراهم می‌کند تا جزئیات بیشتری از الگوهای آبی جهان را مشاهده کنیم.

نقشه‌برداری دقیق کف اقیانوس با ماهواره SWOT

بر اساس گزارش علمی، نقشه‌برداری از سطح ماه با دقت بیشتری نسبت به ژرفای اقیانوس‌های زمین انجام شده است. با این حال، پرتاب ماهواره‌ی توپوگرافی آب‌های سطحی و اقیانوس‌ها (SWOT) توسط ناسا و آژانس فضایی فرانسه (CNES) در سال ۲۰۲۲، دانشمندان را قادر ساخته است تا دید واضح‌تری از اعماق اقیانوس‌ها داشته باشند. این ماهواره در بهبود درک بشر از الگوهای جریان اقیانوسی و تأثیرات تغییرات اقلیمی بر اقیانوس‌ها نقش بسزایی دارد.

نقشه‌برداری دقیق کف اقیانوس با ماهواره SWOT
نقشه‌برداری دقیق کف اقیانوس با ماهواره SWOT

این ماهواره شکاف‌های وسیعی را در داده‌های دریافتی از کشتی‌ها پر کرده و تصویری با وضوح بالاتر نسبت به ماهواره‌های قدیمی‌تر ارائه می‌دهد. علاوه بر اهداف علمی، این نقشه‌ها می‌توانند به زیردریایی‌ها در پیمایش ایمن‌تر کمک کنند و نصب و تعمیر کابل‌های مخابراتی زیردریایی را تسهیل بخشند.

ویدیوی جدید ناسا یک انیمیشن فوق‌العاده دقیق با جزئیات فراوان از بستر اقیانوس‌ها در سواحل مکزیک، آمریکای جنوبی و شبه‌جزیره قطب جنوب را نشان می‌دهد؛ این تحقیق همچنان ادامه دارد و داده‌های SWOT می‌توانند بینش‌های جدیدی را در مورد اعماق ناشناخته اقیانوس‌ها در آینده ارائه دهند.

روش مورد استفاده در این نقشه‌ها بر اساس داده‌های گرانشی است که امکان مشاهده ویژگی‌هایی را فراهم می‌کند که قبلا دیده نشده‌اند؛ به عنوان مثال، تپه‌های بزرگ زیر آب و آتشفشان‌های دریایی به دلیل جرم بیشتر، گرانش قوی‌تری نسبت به محیط اطراف خود دارند و SWOT قادر به تشخیص این تفاوت‌ها از طریق تغییرات جزئی در سطح دریا است. در ویدیو، مناطقی که به رنگ سبز نمایش داده می‌شوند، ارتفاع بیشتری نسبت به مناطق بنفش دارند.

ویدیوی ناسا خیره‌کننده از کف اقیانوس

دانشمندان پیش‌تر می‌دانستند که تپه‌های عمیق اقیانوسی در محل جدا شدن صفحات تکتونیکی شکل می‌گیرند. تحقیقات جدید نشان داده که این تپه‌ها حدود ۷۰ درصد کف اقیانوس‌های جهان را پوشانده‌اند و به همین دلیل، رایج‌ترین ساختار زمین‌شناسی در کره زمین محسوب می‌شوند. این کشف اهمیت زیادی در درک ما از فرآیندهای ژئولوژیکی کف اقیانوس‌ها دارد و می‌تواند به شناخت بهتر فعالیت‌های زمین‌ساختی و اثرات آن بر اکوسیستم‌های دریایی کمک کند.

اگرچه کشتی‌های مجهز به سونار می‌توانند کف اقیانوس را نقشه‌برداری کنند، اما این فرآیند کند و زمان‌بر است. تنها ۲۵ درصد از کف اقیانوس‌های جهان با استفاده از این روش نقشه‌برداری شده است. این موضوع نشان‌دهنده چالش‌های موجود در نقشه‌برداری اقیانوس‌ها و نیاز به روش‌های سریع‌تر و کارآمدتر است تا بتوانیم درک بهتری از محیط‌های اقیانوسی داشته باشیم.

منبع digiato
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=92629
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها