آمادهسازی اولین ماموریت خصوصی برای سفر به سیاره زهره

اولین ماموریت خصوصی به سیاره زهره که قرار است در سال ۲۰۲۶ پرتاب شود، در مرحله آمادهسازی و مونتاژ قرار دارد. ماموریت فضایی خصوصی به زهره، برای جستجوی شواهدی از ترکیبات آلی در لایه ابر سیاره، در حال آماده سازی است تا شرایط جهنمی این سیاره را با کمک یک سپر حرارتی بافته شده جدید، تحمل کند.
مهندسان مرکز تحقیقات ایمز (ARC) ناسا از پیشرفت خود در نصب یک سپر حرارتی روی اولین فضاپیمای خصوصی خبر دادهاند که قرار است در سال ۲۰۲۶ به سیاره زهره فرستاده شود. شرکت راکت لب (Rocket Lab) به همراه شرکای خود در دانشگاه امآیتی (MIT) سرپرستی این تلاش را بر عهده دارد.
سپر حرارتی HEEET ناسا در مرکز ایمز ناسا ابداع شد. برنامه فناوری فضاپیمای کوچک (Small Spacecraft Technology) این سازمان که بخشی از برنامه اداره ماموریت فناوری فضایی (Space Technology Mission Directorate) این آژانس محسوب میشود، از توسعه سپر حرارتی برای ماموریت راکت لب به سیاره زهره حمایت کرد.
سپر حرارتی HEEET یک ماده بافتدار است که کف کپسول را میپوشاند و وظیفه محافظت از فضاپیما را در برابر دمای تا ۲۴۸۲ درجه سلسیوس بر عهده دارد.
کاوشگر خصوصی سیاره زهره
کاوشگر خصوصی سیاره زهره از فضاپیمای فوتون (Photon) شرکت راکت لب پرتاب خواهد شد. این کاوشگر در حین فرود در ابرها، مطالعاتی را انجام خواهد داد. سارا سیگر (Sara Seager)، استاد علوم سیارهشناسی دانشگاه امآیتی میگوید: «ما پنجره پرتاب ژانویه۲۰۲۵ را از دست دادهایم و اکنون تا تابستان سال ۲۰۲۶ منتظر میمانیم.»

اولین ماموریت که با همکاری راکت لب انجام خواهد شد، پرتاب یک کاوشگر کوچک و کمهزینه خواهد بود که برای بررسی نور فلورسانس و تشعشعات قطبششده برای تشخیص حضور مولکولهای آلی در ابرها طراحی شده است.
سیگر خاطرنشان میکند: «این فضاپیما اکنون به جای ماهوارهبر الکترون (Electron) با ماهوارهبر نوترون (Neutron) پرتاب خواهد شد. از آنجا که ماهوارهبر نوترون هنوز به پرواز در نیامده، ماموریت خصوصی زهره با فعال شدن این ماهوارهبر مرتبط است.»
سیگر ادامه میدهد: «از طرف خودم میگویم که ما ساخت تجهیزات را تکمیل کردهایم و اولین آزمایشهای ادغام با کاوشگر را که در جو زهره رها خواهد شد، انجام دادهایم. همه چیز در حال پیشرفت است.»