ماهواره جدید چینی با بالاترین سطح پایش نسبت به تمامی ماهواره‌های جهان

0 15

دانشمندان چینی ماهواره‌ای با فناوری تصویربرداری لیزری ساخته‌اند که قادر است جزئیات چهره انسان را از فاصله بیش از ۶۰ کیلومتری ثبت کند؛ این ماهواره بالاترین سطح پایش نسبت به تمامی ماهواره‌های فعال جهان دارد و به چین امکان می‌دهد به‌طور دائم یک‌سوم سطح زمین را زیر نظر داشته باشد.

به گزارش تکچاینا، این ماهواره که در اوت۲۰۲۳ پرتاب شد، لودی تانسه ۴-۰۱ (Ludi Tance 4-01) نام دارد و اولین ماهواره راداری روزنه مصنوعی جهان در مدار زمین‌آهنگ می‌باشد که به طور مداوم منطقه آسیا و اقیانوس آرام را از ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری رصد می‌کند.

کاربردهای علمی یا اهداف نظامی پنهان؟

به گفته تیم توسعه دهنده در آکادمی فناوری فضایی چین (CAST)، ماهواره لودی تانسه ۴-۰۱ یا به اختصار لودی در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری از سطح زمین قرار گرفته و بالاتر از تمام ماهواره‌های راداری آمریکاست که در مدار پایین زمین (LEO) قرار دارند.

کاربردهای علمی یا اهداف نظامی پنهان؟
کاربردهای علمی یا اهداف نظامی پنهان؟

لودی به یک سامانه پیشرفته با عنوان ترکیب قدرت فضایی (Space Power Combination) مجهز است که چندین پرتو مایکروویو را در فضا ادغام می‌کند. به گفته نی چونگ (Ni Chong)، سرپرست پروژه، این فناوری شبیه به سلاح‌های تخیلی مانند ستاره مرگ (Death Star) در مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان است، ماهواره را قادر می‌سازد امواج راداری قوی و پایدار تولید کند.

سامانه ترکیب قدرت فضایی به لودی امکان می‌دهد تا از پوشش ابر و تاریکی شب نفوذ کند و در عین حال تصاویر با وضوح بالا را ثبت کند. ترکیب این فناوری‌ها به چین کمک می‌کند تا به طور مداوم داده‌های حیاتی را برای نظارت و تجزیه و تحلیل زمین جمع‌آوری کند.

هدف اصلی ماهواره‌های چینی، کاربردهای غیرنظامی اعلام شده است. این ماهواره‌ها برای مواردی همچون پایش وضعیت آب و هوا، تشخیص و پیش‌بینی زلزله، مطالعات اقیانوس‌شناسی، تحقیقات هواشناسی، کشاورزی و جنگل‌داری و کمک به بهبود پیشگیری و واکنش در برابر بلایا طراحی شده‌اند.

با این حال، مقامات نظامی آمریکا از این پیشرفت ابراز نگرانی کرده‌اند. این ماهواره با ارائه نظارت مستمر از ارتفاعی بی‌سابقه، توانایی چین را در پایش فعالیت‌های نظامی، تحرکات دریایی و عملیات هوایی در مناطق حساس به طرز چشمگیری تقویت می‌کند.

منبع scmp
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=92387
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها