کاوشگر خصوصی آتنا واژگون شد

دومین ماموریت شرکت آمریکایی اینتوئتیو ماشینز نیز با سرنوشتی مشابه ماموریت قبلیاش مواجه شد و فضاپیمای آتنا یک روز پس از فرود در نزدیکی قطب جنوب ماه به پهلو در یک دهانه سرد و تاریک واژگون شد و نتوانست به اندازه کافی برق تولید کند؛ درنتیجه ماموریت آن پایان یافت.
تصویری که کاوشگر آتنا از سطح ماه گرفته نشان میدهد زمین را در حالیکه به رنگ آبی و نیمه روشن در افق ماه دیده میشود، نشان میدهد. این تصویر همچنین دو پایه فرودگر را به سمت آسمان و در وضعیتی نامتعادل پس از فرود در منطقه مانس موتون (Mons Mouton) در قطب جنوب ماه نشان می دهد.
این شرکت در بیانهای اعلام میکند: «باتوجه به جهت خورشید، جهتگیری پنلهای خورشیدی و دمای بسیار پایین داخل دهانه، انتظار نمیرود آتنا بتواند دوباره شارژ شود. ماموریت آن به پایان رسیده و تیمهای ما در حال ارزیابی دادههای جمعآوری شده در این ماموریت هستند.»
جنوبیترین فرود و عملیات سطحی در تاریخ اکتشافات ماه
طبق اعلام مقامات ناسا، کاوشگر شرکت اینتوئتیو ماشینز (Intuitive Machines) توانست آتنا را در جنوبترین نقطه ماه فرود بیاورد و عملیات سطحی انجام دهد. طبق اعلام مقامات ناسا، کاوشگر اینتوئتیو ماشینز در فاصله حدود ۴۰۰ متری از محل فرود برنامهریزی شده بر روی ماه فرود آمد و عملیات سطحی را انجام داد، اما جهتگیری دقیق آن مشخص نیست.

این پایان ناخوشایند دومین تلاش شرکت اینتوئتیو ماشینز برای فرود روی ماه بود. سال گذشته، اولین فرود این شرکت در ماموریت IM-1 نیز با شکست مواجه شد، زمانی که یکی از ۴ پایه فرود کاوشگر اودیسئوس (Odysseus) پس از برخورد با سطح ماه با سرعتی بیشتر از حد انتظار شکست.
برای ماموریت IM-2، این شرکت دوربینهای اضافی و ارتقاهایی در سامانههای هدایت و ناوبری آتنا اضافه کرده بود؛ این کاوشگر همچنین ۲ ربات کوچک، یک سامانه ارتباطی 4G نوکیا، یک ربات جهنده به نام «گریس» و یک مته جستجوگر یخ به نام PRIME-1 را برای ناسا حمل میکرد. این ماموریت ۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری، دومین ماموریت اینتوئتیو ماشینز برای ناسا تحت برنامه خدمات محمولههای تجاری ماه (CLPS) بود.