شبکه ماهواره‌ای جدید چین برای ردیابی صدها میلیون کانتینر در جهان

0 17

چین به تازگی سامانه‌ای متشکل از ۶۶ ماهواره جدید را با موفقیت آزمایش کرده که برای به‌روزرسانی فناوری‌های جمع‌آوری داده مربوط به کشتی‌ها، هواپیماها و شناورها با استفاده از اینترنت اشیا طراحی شده تا صدها میلیون کانتینر حمل و نقل در سراسر جهان را ردیابی کند؛ این سامانه حول ماهواره‌ای به نام تیانتو-۵ گردش می‌کند که برای نخستین بار در سال ۲۰۲۰ با استفاده از ماهواره‌بر لانگ مارچ ۲دی به مدار زمین پرتاب گردید.

این فناوری به کمک ماهواره‌های چینی، توانایی جمع‌آوری داده‌های آنی از حسگرهای اینترنت اشیا نصب‌شده بر روی کانتینرهای باری را دارد؛ محققان ادعا می‌کنند که این فناوری می‌تواند حرکت بار را در سطح جهانی در لحظه و به صورت زنده ردیابی کند.

ردیابی محموله از فضا

طبق گزارشات این ماهواره می‌تواند موقعیت مکانی، شرایط داخلی و هشدارهای دستکاری را نظارت کند که شامل محصولات کنترل شده مانند موتورهای هوافضا و قطعات هواپیماهای بدون سرنشین نظامی برای کشورهایی مانند آمریکا می‌شود. به گفته یک کارشناس چینی، این فقط مربوط به دستگیری قاچاقچیان نیست، بلکه درباره ایجاد سامانه‌ای برای اجرای قوانین و شکستن زنجیرهای تحمیل‌ شده بر کشورهای در حال توسعه برای بیش از یک قرن است که یک انقلاب فناوری مبتنی بر فضا می‌شود.

ردیابی محموله از فضا
ردیابی محموله از فضا

این سامانه جدید شامل ۶۶ نانوماهواره ارزان‌قیمت است که اندازه هر کدام از آن‌ها از یک یخچال کوچکتر هستند. محققان خاطرنشان‌ می‌کنند: «یکی از نوآوری‌های کلیدی این سامانه، شبکه هیبریدی است که حسگرهای ثابت با حرکات کند (مانند حسگرهای نصب شده بر روی کانتینرها در بندر) و حسگرهای بار کالاهای سریع را تمایز می‌دهد.»

این تیم تحقیقاتی ادعا می‌کند که تداخل سیگنال باعث اطمینان از انتقال داده‌ها می‌شود و همچنین روش‌های کنترلی که معمولا در سامانه‌های ردیابی ماهواره‌ای استفاده می‌شوند را به گونه‌ای تعدیل کرده‌اند که داده‌ها را ۱۰ برابر سریع‌تر از شبکه‌های ماهواره‌ای تجاری پردازش می‌کند.

این شبکه ماهواره‌ای برنامه‌ریزی‌ شده، با ادغام پروژه‌های زیرساختی جهانی و نظارت لجستیک مبتنی بر داده، ابتکار کمربند و جاده چین را تقویت می‌کند؛ همچنین، دانشمندان پشت این سامانه ادعا می‌کنند که این فناوری می‌تواند به کشورهای مختلف در مبارزه با دزدی دریایی، تجارت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر کمک نماید. این ماهواره‌ها در آزمایش‌ها موفق شدند بیش از یک میلیون داده ارسالی از کشتی‌ها را در یک روز دریافت و تجزیه و تحلیل کرده و کارایی خود را در نظارت جهانی محموله‌ها به نمایش گذاشته‌اند.

چین اعلام کرده که سامانه جدید آن تنها برای نظارت صلح‌آمیز بر محموله‌ها طراحی شده، اما این اعلامیه نگرانی‌هایی را در واشنگتن برانگیخته است. آمریکا استفاده از تجهیزات بندری ساخت چین، از جمله جرثقیل‌ها را به دلیل نگرانی از جمع‌آوری و انتقال داده‌های حساس به چین، ممنوع کرده است. اگر چین با موفقیت تمام ۶۶ ماهواره برنامه‌ریزی شده را با استفاده از ناوگان ماهواره‌بری لانگ مارچ (Long March) خود مستقر کند، می‌تواند اولین شبکه اینترنت اشیا در مقیاس بزرگ را ایجاد کند که قادر به ردیابی همزمان صدها میلیون کانتینر باری است.

منبع isna
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=92112
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها