چین یک کاوشگر جهنده به ماه میفرستد

براساس گزارش رسانههای چینی، ماموریت چانگ ۷ شامل یک فرودگر، یک کاوشگر و یک جهنده متحرک میشود که در سال ۲۰۲۶ پرتاب خواهد شد؛ هدف این ماموریت جستجوی آب در قطب جنوب ماه است.
هدف ماموریت چانگ ۷
این جهنده نخستین نمونه کاوشگر ماه در نوع خود به حساب میآید و از مناطقی که نور آفتاب به آنها میتابد به دهانههایی که در سایه قرار دارند میجهد تا با استفاده از یک تحلیلگر مولکولی، آب را جستجو کند. فرودگر این ماموریت از سامانه ناوبری تصویر نقطه عطف (Landmark Image Navigation System) برای تضمین دقت استفاده میکند و ابزار جهنده نیز از فناوری نوین جذب شوک برای فرود ایمن در مناطق شیبدار استفاده میگیرد.

وجود یخ در دهانههای موجود در سایه ماه، یک دستاورد مهم برای مطالعه این قمر به حساب میآید؛ این یخ میتواند به عنوان منبعی برای تامین نیازهای فضانوردان یا سوخت ماهوارهها و فضاپیماها مورد استفاده قرار گیرد.
هدف ماموریت چانگ ۷ (Chang’e-7) چین، دهانه شکلتون (Skeleton) خواهد بود که کاوشگر آن براساس ماهنورد یوتو (Yutu) چین، اما در ابعاد بزرگتر ساخته و طراحی میشود تا بارهای مختلف را حمل کند؛ همچنین ماهواره کوکیائو ۲ (Queqiao 2) نیز از این ماموریت پشتیبانی میکند که انتقال نمونههای سنگ و خاک ماه را در ماموریت چانگ ۶ در سال گذشته تسهیل کرد.