یک ماهواره کوچک ژاپنی تصاویری با وضوح ۲.۵ متری از زمین ثبت کرد

0 27

یک استارتاپ ژاپنی اعلام کرده که توانسته بالاترین وضوح ممکن در بین تصاویر ثبت شده توسط ماهواره‌های مکعبی را به دست آورد که بین ۲.۵ تا ۳ متر متغیر است؛ طبق ادعا این شرکت، تصاویر سیاه‌ و سفیدی منتشر شده که نواحی به کوچکی یک کیلومتر مربع از سطح زمین را با وضوح بالا نشان می‌دهند، توسط یک ماهواره مکعبی کوچک با ابعادی در حد یک چمدان ثبت شده است.

طراحی و اهداف ماهواره مکعبی ONGLAISAT

این ماهواره مکعبی با نام ONGLAISAT متعلق به استارتاپ ژاپنی آرک‌اج اسپیس (ArkEdge Space) مستقر در توکیو می‌باشد که با همکاری آژانس فضایی تایوان (TASA)، دانشگاه توکیو (University of Tokyo) و آرک‌اج اسپیس توسعه یافته است؛ این ماهواره یک تلسکوپ برای وضوح بالا دارد که تصاویری با وضوح ۲.۵ متر از ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری از سطح زمین گرفته که شامل مناطقی از سیاتل در ایالات متحده و منطقه پاتاگونیا در آرژانتین هستند.

با‌کیفیت‌ترین تصاویر ثبت‌شده از زمین توسط یک ماهواره CubeSat کوچک
با‌کیفیت‌ترین تصاویر ثبت‌شده از زمین توسط یک ماهواره مکعبی کوچک

این ماهواره مجهز به یک سامانه کنترل دقیق وضعیت، یک سامانه نوری (Korsch) خارج از محور (توسعه یافته توسط TASA)، یک حسگر تصویر تاخیر زمانی و یکپارچه سازی (CMOS TDI) و سخت افزار فشرده‌سازی تصویر می‌باشد؛ این تجهیزات در اندازه 6U (تقریبا به اندازه یک کامپیوتر رومیزی یا چمدان) قرار دارند. حسگرهای تصویر CMOS TDI می‌توانند جایگزین تصویربرداری CCD-TDI سنتی شوند و در سنجش از راه دور و بینایی ماشین کاربرد داشته باشند.

ماموریت این ماهواره در مارس۲۰۲۵ به پایان خواهد رسید و فناوری نوری آن در ماموریت‌های سنجش از دور آینده به کار گرفته خواهد شد. به گفته تاکایوشی فوکویو (Takayoshi Fukuyo)، مدیرعامل آرک‌اج اسپیس، وضوح این تصاویر مانند عکاسی هوایی است، با این که توسط یک ماهواره به این کوچکی ثبت شده‌اند.

اهداف ماموریت ONGLAISAT به شرح زیر است که تمام این اهداف با موفقیت به انجام رسیده‌اند:

– آزمایش سامانه نوری در مدار

– ارزیابی سامانه کنترل ارتفاع که با همکاری دانشگاه توکیو توسعه یافته

– اعتبارسنجی فناوری TDI و پردازش تصاویر

این ماهواره در نوامبر۲۰۲۴ به ایستگاه فضایی بین‌المللی تحویل داده شد و سپس در ۱۰دسامبر ۲۰۲۵ از ماژول آزمایشی کیبو (Kibo) ژاپن به مدار پرتاب شد.

منبع techrato
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=91302
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها