برکناری رئیس آژانس فضایی روسیه

ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، یوری بوریسوف را پس از ۲.۵ سال مسئولیت آژانس فضایی روسیه برکنار کرد و دیمیتری باکانوف را برای جانشینی وی در نظر گرفت؛ دوره ریاست نسبتا کوتاه بوریسوف با شکست ماموریت لونا ۲۵، از دست دادن ماهوارهها و سایر فضاپیماها و کمبود نوآوری همراه بود.
دیمیتری باکانوف (Dmitry Bakanov) ۳۹ ساله را در نظر گرفته که به تازگی به عنوان معاون وزیر حمل و نقل روسیه خدمت کرده و از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ سامانه ارتباطات ماهوارهای گونتس (Gonets) را رهبری کرده است.
چالشهای فضایی دوره ریاست یوری بوریسوف
بوریسوف ۶۸ ساله در ژوئیه۲۰۲۲، پنج ماه پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، فرمان روسکاسموس را از دیمیتری روگوزین (Dmitry Rogozin) گرفت. بسیاری از شرکای فضایی سابق روسیه در پی این جنگ، روابط خود را با این کشور قطع یا کاهش دادند که به پیچیدگی تجارت پرتاب و برنامههای اکتشافی روسیه منجر شد.

سقوط فاجعهبار ماموریت لونا ۲۵ (Luna 25) در اوت۲۰۲۳ به عنوان اولین تلاش مدرن روسیه برای سفر به ماه، از دست دادن ماهوارهها و سایر فضاپیماها و همچنین کمبود نوآوری در زمان بوریسوف مواجه شد. آخرین تلاش روسیه برای سفر به ماه ماموریت لونا ۲۴ بود که توسط اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۶ پرتاب شد.
از سویی دیگر، بخش روسی ایستگاه فضایی بینالمللی (International Space Station) تنها در عرض دو سال دچار سه نشت مایع خنککننده شد و مسکو اعلام کرد که قصد دارد تا اوایل سال ۲۰۲۸ از این ایستگاه خارج شود و ایستگاه فضایی جدید خود را بسازد.
با این حال، مقامات روسی برکناری بوریسوف را به عنوان بخشی از چرخش برنامهریزیشده تعریف کردند. دمیتری پسکوف (Dmitry Peskov)، سخنگوی کرملین، میگوید: سازمان نیاز به توسعه پویا دارد، به همین دلیل این تغییرات در حال انجام میباشد.»
ریاست روسکاسموس، اولین شغل دولتی بوریسوف نبود؛ او به مدت ۲۰ سال در ارتش شوروی و روسیه خدمت کرده و بعدها به عنوان معاون وزیر دفاع و همچنین معاون نخستوزیر در امور دفاع و صنایع فضایی فعالیت کرده است.