آیا اهرام مصر را موجودات فضایی ساختند؟

مطالعات نشان میدهند که اهرام مصر بهقدری شگفتانگیز هستند که بسیاری تصور میکنند ساختهشدن آنها با تلاشهای انسانی ساکنان مصر باستان امکانپذیر نیست. اگر اینگونه باشد، آیا میتوان نتیجهگیری کرد که این آثار توسط موجودات فضایی ساخته شدهاند؟ در ادامه، مصاحبهای با راب عطار و جویس تیلدسلی درباره منشا ساخت اهرام ارائه میشود که شواهد فراوانی را دال بر واقعیت ساخت این بناهای تاریخی نشان میدهد.
از میان تمامی اهرام موجود در مصر، هرم بزرگ جیزه (Great Pyramid of Giza) بهعنوان قدیمیترین عجایب هفتگانه جهان باستان و تنها بازمانده آن مشهورترین هرم تلقی میشود؛ این هرم برای نزدیک به چهار هزار سال بهعنوان بلندترین سازه ساختهشده توسط بشر شناخته میشد.
در حال حاضر، بیش از ۵۰ هرم که نمونههایی برجسته از معماری و نشانههایی از تمدن باستانی فراعنه هستند، در مصر باقی ماندهاند. پیچیدگی ساختار آنها برای باستانشناسان چالشهای قابل توجهی به همراه دارد. سوال این است که چگونه این تمدن توانسته چنین بناهای باشکوه و دقیقی را با توجه به فناوری در دسترس خود بسازد؟ نظریههای متنوعی برای پاسخ به این سوالات وجود دارد، از جمله نظریهای که میپرسد آیا امکان دارد موجودات فضایی در ساخت اهرام مصر دخالت داشته باشند؟
بر اساس این نظریه، اهرام مصر ناشی از پروژههای ساختمانی چندینساله با حضور هزاران نفر از کارگران، تلاشهای سازمانی و اداری موثر و بهرهگیری از منابع سنگی و مهارتهای معماران و مهندسان نبودهاند؛ بلکه این بناها احتمالا توسط موجودات فضایی ساخته شدهاند یا حداقل راهکار ساخت آنها به انسانها ارائه شده باشد.
این نظریههای غیرعادی تنها به اهرام مصر محدود نمیشوند و در مورد فرهنگهای دیگر، مانند آتلانتیس (Atlantis) نیز مطرح هستند. معماهای مرتبط با اهرام، از چگونگی ساخت آنها تا محتوای درونشان، همچنان ناشناخته باقی مانده و این امر منجر به بروز سوتفاهمها و نظریههای توطئهای شده که سعی در تبیین اسرار این بناها دارند.
شواهدی علیه نظریه ساخت اهرام توسط فضاییها
مدارک باستانشناسی نشان میدهند که اهرام مصر باستان نه توسط موجودات فضایی، بلکه بهوسیله گروههای بزرگی از کارگران مصری با ابزارهای ابتدایی و کارآمد و تحت سازماندهی منسجم ساخته شدهاند. جویس تیلدسلی (Joyce Tyldesley)، مصرشناس دانشگاه منچستر (University of Manchester)، توضیح میدهد: «این پروژهها بهدست گروههای کارگری به انجام رسیده که احتمالا یا بهعنوان بخشی از خدمات عمومی یا به عنوان کارگران برده فعالیت میکردهاند.»

این کارگران با ابزارهایی نسبتا ابتدایی اما کارآمد قادر به برش بلوکهای سنگ، انتقال آنها و برپایی تدریجی هرم بودند. برخی از فناوریها که در آن زمان به کار گرفته میشدند، مانند رمپها، هنوز بهطور کامل شناخته نشدهاند. وجود معادن سنگ آهک نزدیک محل هرم بزرگ و شواهدی از اردوگاههای کارگری نشاندهنده وسعت این پروژه است.
تیلدسلی اشاره میکند: «شواهدی از تغذیه کارگران و گورستانهایی که در آن دفن شدهاند نیز وجود دارد. در طول ۵۰ تا ۷۰ سال گذشته، درک بشر از ساخت اهرام پیشرفتهای چشمگیری داشته و این خلا زمانی باعث گسترش نظریههای غیرعلمی شده است.»
به گفته تیلدسلی، مصرشناسان، باستانشناسان و مورخان میتوانند با تلاش بیشتر، شواهد و مدارکی ارائه دهند که بهعنوان جایگزینی معتبر برای نظریههای غیرعلمی درباره ساخت اهرام مطرح شوند؛ وی همچنین تاکید میکند: «ساخت اهرام نهتنها موجب پیشرفت روشهای ساختوساز شد، بلکه به توسعه خدمات عمومی برای هماهنگی کارگران و پیشرفت در دیگر زمینهها، از جمله مهارتهای پزشکی، منجر گشت؛ بهطور کلی، ساخت اهرام بهعنوان یک تلاش ضروری برای پیشرفت جامعه مصر قابل ارزیابی است.»
منشا نظریه وجود موجودات فضایی در ساخت اهرام
با وجود اینکه اهرام بهعنوان بناهایی تاریخی بیش از چهار هزار سال در تمدنهای مختلف وجود داشتهاند، ایده ساختن آنها توسط موجودات فضایی دیدگاهی نسبتا جدید محسوب میشود.

تیلدسلی اظهار میکند: «این ایده احتمالا از زمان انتشار کتاب جنگ دنیاها (The War of the Worlds) نوشته اچ. جی. ولز (H. G. Wells) در سال ۱۸۹۷ توسعه یافته است؛ این کتاب آغازگر مجموعهای از داستانهای علمی تخیلی بود که بهویژه در سال ۱۸۹۸، کتاب فتح مریخ توسط ادیسون (Edison’s Conquest of Mars) به قلم گرت پی. سرویس (Garrett P. Serviss) به این ایده پرداخته که هرم بزرگ و ابوالهول احتمالا سازههایی از مریخ باشند.»
در سال ۱۹۶۸، نویسنده سوئیسی اریک فون دنیکن (Erich von Däniken)، کتاب معروف خود با عنوان ارابههای خدایان؟ اسرار حلنشده گذشته (Chariots of the Gods? Unsolved Mysteries of the Past) را منتشر کرد که تاثیر زیادی بر رواج این نظریه داشت؛ در این کتاب، فضانوردان باستانی به زمین سفر کرده و بهعنوان خداوندان مورد پرستش قرار گرفتند، با تاثیرات عمیق بر فرهنگها و معماریهای باستانی.
دلایل رواج نظریه ساخت اهرام مصر توسط موجودات فضایی
بهنظر میرسد که عدم تمایل برخی افراد به پذیرش توانایی یک تمدن باستانی در ساخت چنین بناهای باشکوهی، باعث رواج این نظریهها شده است. از طرف دیگر، توالی طولانی نظریهها شاید ناشی از طول عمر اهرام باشد که همواره در تاریخ بشریت حضوری مستمر داشتهاند.
تیلدسلی میگوید: «مطرح کردن این نظریهها نشاندهنده عدم قدردانی از دستاوردهای مردمان گذشته است. شواهد کافی وجود دارد که نشان میدهند که ساکنان مصر باستان قادر به ساخت این بناهای حیرتآور بودهاند و نیاز به درک عمیقتر درباره انگیزهها و باورهای آنها وجود دارد.»