بهبود تغذیه فضانوردان با پرورش گیاهان در فضا

ناسا در حال بررسی روشهایی برای کشت و پرورش گیاهانی مانند کاهو، انواع فلفل، تربچه و گوجهفرنگی در فضا است تا فضانوردان در ماموریتهای طولانی مدت خود به ماه و مریخ در آینده به مواد غذایی تازه دسترسی داشته باشند؛ زیرا مواد غذایی که به فضا ارسال میشوند طی زمان طعم و ویتامینهای خود را از دست میدهند؛ کشت گیاهان در ایستگاه فضایی احتمالا این مشکل را برطرف و روحیه فضانوردان را شادتر میکند.
تاثیر ریزگرانش بر رشد گیاهان در فضا
تلاش برای پرورش گیاهان در ریزگرانش، اطلاعات جدیدی درباره نحوه تاثیر پرواز فضایی بر ژنتیک گیاهان، مصرف آب و طعم آشکار میکند. ریزگرانش یا میکروگرانش به شرایطی گفته میشود که همانند بیوزنی و گرانش صفر است با این تفاوت که نیروی گرانش دقیقا صفر نیست و مقدار کوچکی دارد.

به گفته جویا ماسا (Gioia Massa)، از دانشمندان ناسا، مطالعه رفتار گیاهان در فضا به منظور افزایش تنوع و بهبود طعم محصولات تازه تاریخچه طولانی دارد. رشد گیاهان در فضا نه تنها چالشی بزرگ است، بلکه افزودن گیاهان تازه به رژیم غذایی فضانوردان اهمیت زیادی دارد.
در حالی که ناسا مسیر را برای سفرهای فضایی به اعماق فضا هموار میکند؛ گروه پژوهشی ماسا، نحوه تاثیر ریزگرانش و عواملی مانند رطوبت و کنترل نور بر گیاه، کیفیت مواد مغذی و ثمردهی محصولات را مطالعه میکنند. پیشرفت این پژوهش تاکنون دلگرمکننده بوده و تولید مواد غذایی تازه در مدار زمین امکانپذیر است و هر یافته جدید به بهبود فرآیند تولید کمک میکند.
به مرور زمان، پژوهشگران محصولات بیشتری از نظر طعم، ارزش غذایی و ماندگاری را آزمایش میکنند و انسانها توانایی پرورش مواد غذایی در فاصلهای بسیار دور از زمین را کسب میکنند.