ماموریت جاه‌طلبانه IMAP ناسا در سال ۲۰۲۵

0 20

ناسا و اسپیس‌ایکس پرتاب فضاپیمای IMAP را به سپتامبر‌۲۰۲۵ موکول کرده‌اند تا زمان بیشتری برای آماده‌سازی سامانه‌های پروازی آن داشته باشند؛ این ماموریت قرار است هلیوسفر را مورد بررسی قرار دهد تا تاثیرات آن بر آب و هوا در فضا و زندگی را بهتر درک کند؛ به همراه IMAP، دو ماموریت دیگر نیز به عنوان پرواز مشترک انجام خواهند شد.

رصدخانه ژئوکورونای کارادرز (Carruthers Geocorona Observatory) و سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) که در نقطه لاگرانژ ۱ (اختصارا L1) قرار دارند به‌ ترتیب قرار است جو بیرونی زمین و فعالیت‌های خورشیدی بررسی را کنند؛ هر سه فضاپیما از نقطه لاگرانژی ۱ برای نظارت موثر بر شرایط فضایی عمل خواهند کرد.

در طول ماموریت‌های خود، هر سه فضاپیما در نقطه لاگرانژی ۱ مستقر خواهند بود، یکی از پنج ناحیه‌ای که در آن جاذبه زمین و خورشید با هم متعادل می‌شود؛ این موقعیت به فضانوردان اجازه می‌دهد تا با مصرف کمتر سوخت، در موقعیت خود باقی بمانند. فاصله L1 حدود یک میلیون مایل از زمین تا خورشید است و مکانی ایده‌آل برای مشاهده خورشید و ارائه هشدارهای پیشرفته در شرایط آب و هوای فضایی به زمین محسوب می‌شود.

خلاصه ماموریت

ماموریت IMAP به بررسی حباب حفاظتی هلیوسفر که توسط خورشید ایجاد شده و مانند سپری برای منظومه شمسی عمل می‌کند، می‌پردازد. با تجزیه و تحلیل و نقشه‌برداری از ذراتی که از مرز فضای بین‌ستاره‌ای به سمت زمین حرکت می‌کنند، IMAP اطلاعات مهمی درباره این مرز حفاظتی و تاثیرات آن بر حیات، سامانه‌های فناوری، آب و هوا و اکتشافات فضایی را فراهم می‌آورد.

ماموریت IMAP
ماموریت IMAP

این ماموریت همچنین به بررسی باد خورشیدی (جریان مداوم ذرات باردار از خورشید) و ذرات پرانرژی و پرتوهای کیهانی درون هلیوسفر می‌پردازد؛ درک این ذرات برای فضانوردی انسان، کاهش خطرات احتمالی بر فناوری و همچنین بررسی نقش آن‌ها در وجود زندگی در جهان حیاتی است.

ماموریت‌های پرواز مشترک و اهداف آن‌ها

علاوه بر IMAP، دو فضاپیمای دیگر نیز به‌ عنوان ماموریت‌های پرواز مشترک راه‌اندازی خواهند شد:

  • رصدخانه ژئوکورونای کارادرز: این ماموریت، به تصویربرداری از نور جو بیرونی زمین (ژئوکورونا) که نور فرابنفش منتشر می‌کند، می‌پردازد؛ مطالعه این نور به محققان کمک می‌کند تا بهتر جو زمین را درک کنند و توانایی پیش‌بینی تاثیر فعالیت‌های خورشیدی بر زمین را بهبود ببخشند.
  • پیگیری آب‌ و هوای فضایی NOAA – لاگرانژ ۱: این ماموریت جو بیرونی خورشید (تاج خورشیدی) را مشاهده و جریان ذرات خورشیدی را قبل از رسیدن به زمین اندازه‌گیری می‌کند تا شرایط ایجاد کننده آب‌ و هوای فضایی را بررسی کند.

جزئیات پرتاب و رهبری ماموریت

فضاپیمای IMAP به همراه دو ماموریت دیگر با استفاده از ماهواره‌بر فالکون ۹ (Falcon 9) اسپیس‌ایکس از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب خواهد شد. رهبری ماموریت IMAP را دیوید جی. مک‌کماس (David J. McComas)، استاد دانشگاه پرینستون (Princeton University)، بر عهده دارد و تیمی بین‌المللی از ۲۵ موسسه همکار از این ماموریت حمایت می‌کنند.

فضاپیمای IMAP توسط آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز (Applied Physics Laboratory به اختصار APL) در آمریکا ساخته و اداره می‌شود. IMAP پنجمین ماموریت در برنامه ماموریت‌های خورشیدی و زمین ناسا است.

نظارت بر رصدخانه ژئوکورونای کارادرز که توسط لارا والدرپ (Lara Waldrop)، استاد دانشگاه ایلینوی اربانا-شمپین (University of Illinois Urbana-Champaign‌)، هدایت می‌شود، به‌ عنوان ماموریتی فرصت‌طلبانه در برنامه کاوشگرهای خورشیدی و زمینی قرار دارد؛ از سوی دیگر، ماموریت پیگیری آب‌ و هوا در لاگرانژ ۱ که توسط NOAA اداره می‌شود، برای ارائه داده‌ها، توسعه محصولات و توزیع آن‌ها به کاربران، تامین مالی و مدیریت شده است.

برنامه خدمات پرتاب ناسا، مستقر در مرکز فضایی کندی در فلوریدا، مسئول هماهنگی خدمات پرتاب این ماموریت‌ها است.

منبع scitechdaily
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=89710
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها