هند ۲ ماهواره را برای آزمایش اتصال فضایی پرتاب کرد

0 14

هند به‌ طور موفقیت‌آمیز دو ماهواره را در اولین پرواز آزمایشی اتصال فضایی خود ارسال کرد تا فناوری‌های حیاتی مورد نیاز برای ساخت ایستگاه فضایی خود و آوردن نمونه‌هایی از ماه به زمین را به نمایش بگذارد؛ این پرواز توسط سازمان فضایی هند انجام شد و این دو ماهواره کوچک در تاریخ ۳۰‌دسامبر۲۰۲۴ با استفاده از ماهواره‌بر PSLV به فضا پرتاب شدند.

جزئیات ماموریت آزمایش اتصال فضایی

به گفته سیدارتا سومانات (Sreedhara Somanath)، رئیس سازمان فضایی هند (ISRO)، پرتاب این ماهواره‌بر از مرکز فضایی ساتیش داوان (SDSC) در سریهاریکوتا هند موفقیت‌آمیز بود و دو ماهواره را در مدار مناسب قرار گرفتند؛ در صورتی که همه چیز به خوبی پیش برود، اولین تلاش برای برقراری اتصال تا ۷ژانویه۲۰۲۵ انجام خواهد شد.

جزئیات ماموریت آزمایش اتصال فضایی
جزئیات ماموریت آزمایش اتصال فضایی

ماموریت آزمایش اتصال فضایی، از دو ماهواره  تارگت (Target) و  چیسر (Chaser) تشکیل شده که برای آزمایش اتصال خودکار در مدار پرتاب شدند، اما سازمان فضایی هند امیدوار است تا این ماموریت فراتر از صرفا آزمایش اتصال خودکار باشد و بررسی‌های بیشتری را شامل شود.

همچنین، این ماموریت شامل یک ماژول باری ثانویه با ۲۴ آزمایش از جمله یک بازوی رباتیک کوچک است که روی مرحله چهارم پرتابگر ماهواره قطبی مستقل (PSLV) از ماهواره‌های آزمایش اتصال فضایی سوار می‌شوند؛ دانشمندان امیدوارند که بازو و سایر محموله‌ها را پس از اتصال در نمایش عملیات محموله آزمایش کنند و کنترل فضاپیما و انتقال نیرو بین فضاپیمای متصل‌ شده را نیز مورد بررسی قرار دهند.

فناوری اتصال اهمیت زیادی برای ماموریت برنامه‌ریزی‌ شده  چاندرایان-۴ (Chandrayaan-4) به ماه دارد که هدف آن آوردن نمونه‌ها از قطب جنوب ماه به زمین است. یک وسیله نقلیه مخصوص آوردن نمونه باید در مدار ماه قرار بگیرد تا نمونه را به کپسول بازگشت منتقل کند.

توانایی اتصال خودکار برای ساخت و بهره‌برداری ایستگاه فضایی هند نیز مورد نیاز است؛ زیرا سازمان تحقیقات فضایی هند قصد دارد برنامه پروازهای فضایی سرنشین‌دار خود را توسعه دهد.

منبع isna
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=89686
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها