چین ساخت ایستگاه تحقیقاتی در قطب جنوب ماه را آغاز کرد

0 11

چین در حال ساخت یک ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی در ماه است که به دانشمندان از سراسر جهان امکان می‌دهد تا به مطالعه این کره بپردازند. هدف از این پروژه، تسهیل همکاری‌های جهانی در زمینه فضایی و ایجاد یک سامانه ارتباطی در مدار ماه برای ارتباطات بین زمین و ماه می‌باشد.

آینده‌ای روشن برای برنامه فضایی چین

سال ۲۰۲۴ برای برنامه فضایی چین سالی پرثمر و موفق بود که شامل پیشرفت‌های قابل توجهی در ماموریت‌های ماه و برنامه فضایی سرنشین‌دار بود. چین در این سال به دستاوردهای چشمگیری در زمینه علوم مداری، عملیات ایستگاه فضایی و آموزش فضانوردان دست یافت.

آینده‌ای روشن برای برنامه فضایی چین
آینده‌ای روشن برای برنامه فضایی چین

کشف رازهای ماه

در تاریخ ۳مه۲۰۲۴، چین با موفقیت کاوشگر ماه چانگ‌ای-۶ (Chang’e-6) را به فضا پرتاب کرد. هدف از این ماموریت، جمع‌آوری نمونه‌هایی از سمت پنهان ماه بود که تاکنون هیچ کشوری موفق به انجام آن نشده بود؛ سرانجام، چین در تاریخ ۲۵‌ژوئن سال جاری موفق شد نمونه‌های جمع‌آوری شده از ماه را به زمین بیاورد.

تحلیل این نمونه‌ها، اطلاعات جدید و شگفت‌انگیزی را در مورد تاریخچه مغناطیسی ماه در اختیار دانشمندان قرار داد؛ براساس نتایج تجزیه و تحلیل این نمونه‌ها نشان داد که میدان مغناطیسی ماه پس از یک دوره کاهش قابل‌توجه حدود ۳.۱ میلیارد سال پیش، در ۲.۸ میلیارد سال پیش دوباره تقویت شده است.

این کشف، نظریه رایج در مورد دینامیک ماه که براساس آن میدان مغناطیسی ماه پس از تضعیف اولیه، حالت کم‌انرژی خود را حفظ کرده بود را به چالش کشید.

رویای بلندپروازانه چین

علاوه بر موفقیت‌های ماموریت‌های ماه، چین برنامه بلندپروازانه‌ای برای ساخت یک ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی ماه (ILRS) دارد که شامل یک شبکه از پایگاه‌ها در قطب جنوبی، خط استوا و سمت دور ماه خواهد بود؛ ساخت این ایستگاه در دو مرحله انجام خواهد شد، مرحله اولیه تا سال ۲۰۳۵ در قطب جنوبی ماه و مرحله پیشرفته تا حدود سال ۲۰۵۰.

برنامه فضایی سرنشین‌دار

چین در سال ۲۰۲۴ چهار ماموریت سرنشین‌دار موفق داشت، از جمله ماموریت‌های شنزو-۱۸ و ۱۹ (19،Shenzhou-18) اشاره کرد که در طی آن‌ها فضانوردان چینی رکورد جدیدی را برای طولانی‌ترین راهپیمایی فضایی (Spacewalk) ثبت کردند.

چین با سرمایه‌گذاری‌های کلان و حمایت دولت، به سرعت در حال پیشرفت در برنامه فضایی خود می‌باشد و به یکی از قدرت‌های اصلی فضایی جهان تبدیل شده است؛ این کشور اهداف بلندی را برای تبدیل شدن به یک رهبر جهانی در فضا را دنبال می‌کند. چین در سال ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی کرده که سه ماموریت سرنشین‌دار و یک ماموریت باری را انجام دهد.

دستاوردهای چشمگیر چین در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که این کشور با جدیت در پی تحقق رویاهای فضایی خود است؛ همچنین، برنامه ۲۵ ساله‌ اکتشاف فضایی چین شامل پنج موضوع علمی عمده و ۱۷ حوزه اولویت‌دار برای تحقیقات علمی است که نشان‌دهنده تعهد این کشور به پیشرفت در علوم فضایی می‌باشد.

منبع mashreghnews
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=89543
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها