ثبت دو رکورد جدید توسط کاوشگر پارکر در شب کریسمس

0 21

کاوشگر پارکر روز سه‌شنبه ۴‌دی‌۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۲۳، خورشید را در شب کریسمس لمس کرد و فقط ۶.۱ میلیون کیلومتر از سطح آن فاصله داشت؛ همچنین این کاوشگر با سرعتی که هیچ فضاپیمایی قبلا به آن دست نیافته بود، دومین رکورد را نیز به ثبت رساند.

البته در این پرواز ارتباط کاوشگر با زمین قطع شد؛ به گفته ناسا، اولین ارتباط با این کاوشگر، روز جمعه ۷‌دی‌ برقرار خواهد شد تا از سلامت آن اطمینان حاصل شود؛ البته این بیست‌ و دومین باری بود که پارکر (Parker) از نزدیکی خورشید عبور می‌کند، اما این بار کاوشگر از همه به خورشید نزدیک‌تر شد و احتمالا دیگر این اتفاق برای پارکر رخ نخواهد داد.

رکوردشکنی کاوشگر پارکر ناسا

کاوشگر پارکر ناسا، تنها فضاپیمای ساخته بشر است که تا این حد به خورشید نزدیک شده و به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا نزدیک‌ترین تحقیقات را به خورشید انجام دهند؛ در تیر۱۴۰۳، این فضاپیما با سرعت ۶۳۵.۲۶۶ کیلومتر بر ساعت، رکورد سریع‌ترین جسم ساخته‌ شده توسط بشر را نیز ثبت کرد.

رکوردشکنی کاوشگر پارکر ناسا
رکوردشکنی کاوشگر پارکر ناسا

دانشمندان می‌گویند این فضاپیمای خورشیدی در شب کریسمس با سرعت ۶۹۲ هزار کیلومتر در ساعت حرکت می‌کرد و دوباره رکورد سرعت خود را شکسته است؛ این سرعت تقریبا ۳۰۰ برابر سریع‌تر از بالاترین سرعت هواپیمای جت شرکت آمریکایی لاکهید مارتین (Lockheed Martin) می‌باشد.

کاوشگر پارکر ناسا با هدف کسب اطلاعات بیشتر درباره خورشید ساخته شده است؛ این فضاپیما باید دمایی برابر با ۹۸۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل کند تا بتواند به‌ درستی به ماموریت دشوار خود بپردازد.

دانشمندان امیدوارند این داده‌ها به حل یکی از مشکلات قدیمی جو بالایی خورشید که به «مسئله گرمایش تاج» معروف می‌باشد، کمک کند؛ این مشکل به این واقعیت اشاره دارد که به‌رغم این که تاج خورشید دورتر از منبع اصلی انرژی (هسته) آن قرار دارد، بسیار داغ‌تر از سطح این ستاره است؛ این مشکل یکی از معماهای بسیار پیچیده و حل‌ نشده در اخترفیزیک به حساب می‌آید.

طبق مدل‌سازی‌های دانشمندان هرچه به هسته ستاره‌ها نزدیک‌تر می‌شویم، جایی که ستاره‌ها با انرژی همجوشی هسته‌ای هیدروژن را به هلیوم تبدیل و انرژی آزاد کنند، دما باید بیشتر شود؛ به نظر می‌رسد تمام لایه‌های خورشید از این قانون پیروی می‌کنند، در تاج خورشیدی (لایه‌های بیرونی جو خورشید) دما به بیش از یک‌ میلیون و ۱۰۰ هزار درجه سانتیگراد و در فوتوسفر (Photosphere) که به هسته نزدیک‌تر است، دما حدودا به ۴۱۰۰ درجه سانتیگراد می‌رسد.

منبع space digiato
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=89443
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها