ایتالیا برای شهرک‌های ماه، راکتورهای هسته‌ای کوچک می‌سازد

0 14

ایتالیا پروژه‌ای را برای توسعه راکتورهای کوچک هسته‌ای آغاز کرده که هدف آن تامین انرژی برای سکونتگاه‌های آینده در سطح ماه است. این پروژه به نام پروژه سلن شناخته می‌شود و توسط آژانس ملی فناوری‌های نوین انرژی و توسعه اقتصادی پایدار ایتالیا رهبری می‌شود.

ایده آژانس ملی فضایی ایتالیا (ASI) بر توسعه هاب انرژی ماه (MEnH) تمرکز دارد که یک منبع انرژی پایدار برای استقرار آینده در ماه است. این هاب از راکتورهای شکافت هسته‌ای کوچک به نام راکتورهای هسته‌ای سطحی (SNR) استفاده خواهد کرد. پروژه سلن (Selene) یکی از برندگان فراخوان بودجه ASI در سال ۲۰۲۳ برای توسعه راه حل‌های انرژی جایگزین برای ماه بود.

مطالعه امکان‌سنجی یک راکتور هسته‌ای سطحی

در این پروژه، آژانس ملی فناوری‌های نوین، انرژی و توسعه اقتصادی پایدار ایتالیا (ENEA) و آژانس فضایی ایتالیا به مطالعه اولیه قابلیت‌سنجی استفاده از یک راکتور هسته‌ای سطحی به عنوان منبع انرژی برای یک پایگاه ماه خواهند پرداخت؛ راه‌ حلی که مانند سامانه‌های ایزوتوپی رادیویی و پنل‌های خورشیدی، غلبه بر محدودیت‌های فناوری‌های انرژی سنتی را نوید می‌دهد.

مطالعه امکان‌سنجی یک راکتور هسته‌ای سطحی
مطالعه امکان‌سنجی یک راکتور هسته‌ای سطحی

این مطالعه نقش ENEA را به‌ عنوان پیوند دهنده میان جوامع صنعتی و علمی هسته‌ای و فضایی ایتالیا نشان می‌دهد. هدف MEnH ارائه یک پایگاه انرژی پایدار برای پشتیبانی از طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها در ماه، چه انسانی و چه رباتیک می‌باشد. این هاب به گونه‌ای طراحی خواهد شد تا یک سامانه یکپارچه و ماژولار باشد که قادر به گسترش و انطباق با نیازهای در حال تکامل ماموریت‌های ماه است.

براساس این پروژه، MEnH شامل سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی و همچنین یک سامانه انتقال قدرت قابل هدایت که برای پشتیبانی از فعالیت‌ها در فاصله‌های دورتر از مرکز تولید و یک سامانه دریافت‌کننده قابل حمل برای فعالیت‌های با مصرف کم استفاده می‌شود.

ماریانو تارانتینو (Mariano Tarantino)، رئیس بخش سامانه‌های هسته‌ای ENEA می‌گوید: «MEnH ترکیبی از نوآوری فناورانه، چشم‌انداز راهبردی، عملکرد، قابلیت اطمینان و فشردگی را در فضایی مانند ماه به کار می‌گیرد و هدف آن ایجاد یک سناریوی عملیاتی روشن برای کاوش‌های آینده در فضا است.»

وی ادامه می‌دهد: «پروژه سلن به ENEA این امکان را می‌دهد تا نقش خود را در بخش هسته‌ای فضا در سطح ملی و بین‌المللی تایید کند و به عنوان پیوندی میان صنعت و دنیای تحقیق در این حوزه عمل کند، مسیری که قبلا با ASI آغاز شده است.»

علاوه بر پیشرفت در توسعه این راکتورها، این پروژه به فناوری‌های کلیدی مانند حسگرها، اتوماسیون و انتقال انرژی بی‌سیم نیز تمرکز خواهد کرد.

منبع msn sahebkhabar
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=89006
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها