ماهواره فخر ۱ بیش از ۲۰ بار با ایستگاه زمینی ارتباط گرفته است
ماهواره فخر ۱ که توسط ماهوارهبر سیمرغ به مدار ارسال شده، بیش از ۲۰ بار با ایستگاه زمینی ارتباط برقرار کرده و تمام انتظارات از این پرتاب برآورده شده است.
احمد حسینی مونس، سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، اظهار میکند: «ماهواره فخر ۱ که به وسیله ارتش ایران ساخته شده بود، در تاریخ ۱۶آذر۱۴۰۳ توسط ماهوارهبر سیمرغ پرتاب و همراه با بلوک انتقال مداری سامان ۱ در مداری ۴۱۰ کیلومتری قرار گرفت؛ پس از این موفقیت، اولین سیگنال این ماهواره به ایستگاههای زمینی ارسال شد.»
ماهواره مخابراتی فخر ۱ چه ویژگیهایی دارد
ماهواره فخر ۱ که به منظور پاسداشت از خدمات محسن فخریزاده، دانشمند هستهای، ساخته شد؛ این ماهواره ابعاد ۳ واحدی (3U) دارد و وزن آن کمتر از ۱۰ کیلوگرم میباشد و اولین ماهواره تولید شده در ابعاد آن ۱۰ در ۱۰ در ۳۰ سانتیمتر به دستور ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
این ماموریت به منظور تثبیت فناوریهای کلیدی در منظومه ماهوارههای مکعبی طراحی شده و هدف اولیه این ماموریت فضایی، تثبیت فناوریهای پرتاب چندگانه به شمار میرود.
زیرسامانههای اصلی ماهواره فخر ۱ شامل رایانه مرکزی، مدیریت انرژی و توان، ارتباطات رادیویی و دینامیک پرواز است. بیشتر این تجهیزات در مقیاس نانو ماهوارهها توسط شرکتهای دانشبنیان داخلی بومیسازی شده و برای اولین بار به فضا پرتاب میشوند.
ارزیابی عملکرد زیرسامانههای یاد شده تحت شرایط اقلیم فضا، به منظور بررسی قابلیت منظومه ماهواره مکعبی برای انجام ماموریتهای تصویربرداری و نظارت بر طیف الکترومغناطیسی، از اهداف ثانویه پرتاب ماهواره فخر ۱ به شمار میرود.
این ماهواره پس از جدایی از ماهوارهبر، دادههای تلهمتری شامل اطلاعات زیرسامانهها و حسگرهای خود را ارسال کرد؛ همچنین این ماهواره در اولین گذر، دستورات ارسال شده از ایستگاههای زمینی را به درستی دریافت و اجرا کرد.
محرم غیاثوند، رئیس گروه فضایی صنایع الکترونیک وزارت دفاع، میگوید: «در طول روز به طور متوسط در مدار پایین زمین (LEO)، ۴ یا ۵ گذر خوب از ماهواره فخر ۱ میتوان مشاهده کرد.»