ژاپنی‌ها از ماه، هلیوم به زمین می‌آورند

0 15

شرکت ژاپنی آی‌اسپیس قرار است با همکاری شرکت مگنا پترا، ماموریت‌های استخراج هلیوم-۳ را بر روی ماه انجام دهد؛ این ماموریت‌ها برای استفاده از منابع ماه برای منافع اقتصادی برنامه‌ریزی شده تا استخراج فضایی به واقعیت نزدیک‌تر شود؛ هدف دو شرکت، جمع‌آوری پایدار و غیر مخرب هلیوم-۳ برای مقاصد تجاری در آینده می‌باشد که گفته می‌شود تا ژانویه۲۰۲۵ پرتاب نخواهد شد.

ماموریت‌های مشترک استخراج هلیوم-۳ از منابع ماه

شرکت مگنا پترا (Magna Petra) قصد دارد ایزوتوپ هلیوم-۳ را از خاک ویژه سطح ماه با استفاده از برداشت غیرمخرب و پایدار استخراج کند؛ این ماموریت به دنبال حل کمبود شدید این ماده در صنایع مختلف و در عین حال به امید کسب درآمد بالا از طریق استخراج آن و ارسال به زمین انجام خواهد شد.

ماموریت‌های مشترک استخراج هلیوم-۳ منابع ماه
ماموریت‌های مشترک استخراج هلیوم-۳ از منابع ماه

این توافق در حالی صورت می‌گیرد که شرکت فضایی آی‌اسپیس (ISpace)، خود را برای پرتاب دومین ماموریت فرودگر ماه آماده می‌کند؛ این شرکت امیدوار است در این ماموریت در مقایسه با ماموریت قبلی که به دلیل نقص حسگر ارتفاع فرودگر به شکست انجامید، نتیجه بهتری را کسب کند.

شرکت آی‌اسپیس برای ماموریت دوم خود اعلام کرده که اصلاحات و بهبودهای لازم را در نرم‌افزار فرودگر انجام گرفته تا از بروز مشکلات مشابه جلوگیری کند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود فرودگر قمری این شرکت موسوم به رزیلینیس (Resilience)، کاوشگر کوچک آن به نام تناسیسوس (Tenacious) را به سطح ماه خواهد برد تا توانایی خود را در عبور از سطح ماه و جمع‌آوری نمونه‌های خاک آن نشان دهد.

طبق اظهارات شرکت مگنا پترا، این نوع نمایش فناوری به آن‌ها کمک می‌کند تا در تایید، جذب، بازگشت ارزش‌ها و انتقال مقدار زیادی هلیوم-۳ به زمین سریعتر عمل کنند.

جفری مکس (Jeffrey Max)، مدیر عامل مگنا پترا، می‌گوید: «این ماموریت‌ها نیازمند یک شریک حمل و نقل و زیرساخت قمری در ماه با شایستگی‌های اثبات شده، چابکی و رهبری قوی هستند.»

تاکشی هاکامادا (Takeshi Hakamada)، بنیان‌گذار و مدیرعامل آی‌اسپیس نیز اضافه می‌کند: «اقتصاد قمری به بسیاری از منابع مهم به غیر از آب وابسته خواهد بود و تلاش برای استفاده از این منابع مهم است.»

در واقع فراوانی ظاهری یخ‌آب در قطب جنوبی ماه، یک مسابقه فضایی در عصر جدید را به راه انداخته است. یخ‌آب نه تنها برای تامین آب شرب فضانوردان بلکه به عنوان یک منبع انرژی از طریق ساخت سوخت ماهواره‌برها نیز کاربرد دارد.

هاکامادا اشاره می‌کند: «این تنها منبع ارزشمندی نیست که در ماه پیدا می‌شود. اقتصاد ماه به منابع مهمی فراتر از آب وابسته می‌باشد و مهم است که تلاش شود تا این منابع مورد استفاده قرار گیرند.» آی‌اسپیس نیز به حمایت از اهداف شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف برای توسعه این اقتصاد جدید ادامه خواهد داد.

ماموریت‌های آینده، از جمله آرتمیس ۲ (Artemis II) ناسا که قرار است برای بازگرداندن فضانوردان به سطح ماه در سپتامبر‌۲۰۲۵ انجام شود با برنامه‌های چین رقابت می‌کند و هر دو به جستجوی این منابع ادامه خواهند داد.

منبع space isna
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=88819
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها