راهکار اقتصادی نوین با استخراج بیت کوین در فضا

0 16

یک دانشمند کانادایی، اخیرا به بررسی امکان ساخت تاسیسات استخراج بیت‌کوین در خلا فضا پرداخته است؛ به گفته او، با استفاده از فناوری‌های کنونی نه تنها استخراج ارزهای دیجیتال در فضا ممکن می‌باشد، بلکه از لحاظ اقتصادی نیز قابل توجیه خواهد بود، به شرطی که هزینه ارسال محموله به فضا کاهش یابد.

ارزیابی میزان اجرایی شدن ایده استخراج ارز دیجیتال در فضا

ایده استخراج ارز دیجیتال در فضا به دلیل مزایای بالقوه‌اش، از جمله استفاده از انرژی خورشیدی نامحدود و عدم ایجاد اثر کربنی در زمین، در میان جامعه رمزارزها مورد بحث قرار گرفته است؛ با این حال، مخالفان هشدار می‌دهند که هزینه‌های بالای ایجاد و اداره تاسیسات استخراج در فضا می‌تواند منجر به تمرکزگرایی ذاتی شود.

سیستم پرتاب فضایی (SLS) و کشتی ستاره ای مورد انتظار ایلان ماسک
سامانه پرتاب فضایی ناسا و حامل فضایی استارشیپ ایلان ماسک

از نظر فناوری، هر دو طرف هم نظرند که موانعی برای انجام عملیات در فضا وجود دارد، حتی اگر از نظر مالی راه‌اندازی چنین پروژه‌ای ممکن باشد؛ مشکلاتی همچون دماهای غیرقابل کنترل و تاخیر بالای ارتباطات در فضا وجود دارد که می‌تواند تاثیرگذار باشد و نیاز به راه‌حل‌های فناورانه جدید دارد تا پروژه‌های فضایی با موفقیت پیش بروند.

پیتر تاد (Peter Todd)، دانشمند کامپیوتر کانادایی و توسعه‌دهنده بیت‌کوین کر (Bitcoin Core)، می‌گوید: «این افراد در دیدگاه‌هایشان اشتباه می‌کنند؛ زیرا تحت تاثیر علم محبوب ساده‌انگارانه قرار گرفته‌اند و خودشان محاسبات فیزیکی را انجام نداده‌اند.»

او این ادعاها را با محاسبات و توضیحات ساده به چالش می‌کشد و بیان می‌کند: «ماهیت فضا اجازه خنک‌سازی تابشی (انتشار گرما از طریق تابش حرارتی) را می‌دهد و تاخیر به قدری قابل مدیریت خواهد بود و می‌توان از ترکیب مدار خورشید و نزدیکی موقعیت به حالت ناچیز درآید.»

تاد بر این باور است که هیچ مانع بنیادی برای راه‌اندازی یک ایستگاه استخراج در فضا از نظر فناوری وجود ندارد؛ او اشاره می‌کند: «نیاز است هزینه‌های پرتاب کاهش یابد؛ زیرا اگر تعادل مناسبی بین هزینه‌های پرتاب و ظرفیت سود برقرار شود، این فعالیت از نظر اقتصادی معقول خواهد بود.»

به نظر می‌رسد هزینه‌های پرتاب ممکن است به دلیل چشم‌انداز ایلان ماسک (Elon Musk)، برای استعمار انسان‌ها بر روی مریخ کاهش یابد. حامل فضایی استارشیپ (Starship) اسپیس‌ایکس با برخورداری از ۳۳ موتور رپتور و تولید تقریبا ۱۷ میلیون پوند نیروی رانش، رکورد بزرگ‌ترین ماهواره‌بر جهان را شکست؛ این میزان رانش تقریبا دو برابر ماهواره‌بر سامانه پرتاب فضایی ناسا (SLS) است که حدود ۸.۸ میلیون پوند رانش تولید می‌کند.

به گفته ماسک، هدف نهایی شرکت افزایش ظرفیت باربری حامل فضایی استارشیپ و کاهش هزینه‌های پرتاب است. در صورت موفقیت، او برنامه‌ریزی کرده تا انسان‌ها را از طریق ده‌ها حامل فضایی به مریخ ارسال کند؛ همچنین ممکن است از همان فناوری یا حتی همان فضاپیما برای راه‌اندازی اقتصادی تاسیسات استخراج ارز دیجیتال در فضا استفاده شود.

منبع feedbeen
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=88402
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها