انقلاب ایلان ماسک در اتصال گوشی هوشمند به اینترنت ماهواره‌ای

0 29

با توجه به پیشرفت‌های حاصل شده از زمان آغاز پروژه استارلینک شرکت اسپیس‌ایکس، ارتباط مستقیم گوشی‌های همراه به اینترنت ماهواره‌ای بدون نیاز به تجهیزات خاصی به زودی به واقعیت تبدیل خواهد شد؛ این فناوری می‌تواند یک انقلاب بزرگ در دنیای ارتباطات به شمار رود و امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت و کم‌هزینه را به مکان‌های دورافتاده محیا کند.

طبق اعلام اسپیس‌ایکس، ۱۲ ماهواره جدید دیرکت تو سل (Direct-to-Cell) به مدار زمین پرتاب شده که با این حساب، مجموع شمار این نوع ماهواره‌ها به ۳۲۰ عدد رسیده و مرحله اول شبکه ماهواره‌ای اینترنت استارلینک (Starlink) آماده خدمت‌رسانی می‌باشد.

به گفته ایلان ماسک (Elon Musk)، برای اتصال گوشی‌ به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک دیگر نیازی به تجهیزات یا برنامه خاصی نیست و گوشی به راحتی به این شبکه متصل می‌شود.

اتصال مستقیم گوشی به اینترنت استارلینک بدون تجهیزات اضافی

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که برای اضافه کردن اینترنت ماهواره‌ای به تلفن‌های همراه باید منتظر مدل‌های جدید باشند؛ در حالی که گوشی‌هایی مانند آیفون ۱۴ به بعد (از جمله آیفون ۱۵ پرو مکس) دارای ویژگی‌هایی برای اتصال به ماهواره هستند؛ این ویژگی‌ها عمدتا محدود به ارسال پیام‌های اضطراری و درخواست کمک جاده‌ای هستند و هنوز اینترنت پرسرعت از طریق ماهواره در گوشی‌های جدید ارائه نمی‌شود.

اتصال مستقیم گوشی به اینترنت استارلینک بدون تجهیزات اضافی
اتصال مستقیم گوشی به اینترنت استارلینک بدون تجهیزات اضافی

در حال حاضر برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک نیاز به تجهیزات خاصی مانند دیش ماهواره و روتر ویژه وجود دارد، اما فناوری دیرکت تو سل می‌تواند دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای را برای گوشی‌های هوشمند فراهم کند و وضعیت را تغییر دهد.

به عنوان مثال، ماه گذشته طوفان شدید در آمریکا باعث شد که بسیاری از شهروندان امکان ارتباط با دیگران را نداشته باشند؛ به همین‌ خاطر ایلان ماسک نسخه رایگان و اولیه این سامانه را در اختیار قربانیان طوفان قرار داد؛ البته این فناوری فقط می‌توانست امکان ارسال پیامک را فراهم کند، اما همان نیز در شرایط اضطراری بسیار مفید بود.

در حال حاضر ۲۷ هزار گوشی موبایل در آمریکا به شبکه استارلینک متصل هستند و در همان روزهای اول نیز بیش از ۲۵۰ هزار پیام در بستر این شبکه فرستاده شد؛ به گفته ایلان ماسک، برای فعال‌سازی کامل شبکه موبایل استارلینک، مشکل فناوری وجود ندارد، اما نیاز به دریافت تاییدیه از کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده (FCC) دارند تا تماس‌های صوتی و ویدیویی و اتصال اینترنت را فعال کنند.

شرکت آمریکایی تی‌-موبایل (T-Mobile) قصد دارد به زودی نسخه بتا شبکه موبایل استارلینک را به کاربران خود ارائه دهد و امکان اتصال به اینترنت در سال آینده فراهم کند؛ هرچند در این میان هیچ صحبتی از هزینه اشتراک اتصال مستقیم گوشی به اینترنت ماهواره ای استارلینک نشده است.

در حال حاضر شبکه ماهواره‌ای موبایل استارلینک تنها دارای ۳۲۰ ماهواره است که با هدف افزایش تعداد این ماهواره‌ها به هزاران عدد در آینده نزدیک، در حال توسعه می‌باشد؛ این افزایش تعداد ماهواره‌ها می‌تواند باعث حذف نقاط کور بی‌سیم و گسترش اینترنت اشیا (IoT) شود.

همچنین، برنامه‌ریزی شده است که در نهایت نزدیک به ۱۲ هزار ماهواره و به احتمال زیاد بیش از ۳۴ هزار ماهواره دیگر نیز به مدار فرستاده شوند.

اپراتورهای تی‌موبایل آمریکا،‌ راجرز (Rogers) کانادا، وان ان‌زد (OneNZ) نیوزیلند، KDDI ژاپن، آپتوس (Aptus) استرالیا و سالت (Salt) سوئیس نیز قراردادهایی را برای همکاری با اسپیس‌ایکس امضا کرده‌اند.

این همکاری به منظور بهبود پوشش و خدمات اینترنتی از طریق فناوری ماهواره‌ای استارلینک انجام می‌شود و نشان‌دهنده افزایش تمایل اپراتورها به استفاده از ظرفیت‌های فزآینده ماهواره‌ها است؛ طبیعتا با افزایش تعداد ماهواره‌ها، اپراتورهای بیشتری به اسپیس‌ایکس مراجعه خواهند کرد.

منبع gadgetnews
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=88157
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها