ماه‌نورد پاکستانی به پروژه تحقیقات قمری چین می‌پیوندد

0 19

طبق اعلام سازمان فضایی پاکستان (سوپارکو)، ماه‌نورد این کشور در ماموریت بعدی چین برای کاوش سطح ماه در سال ۲۰۲۸ شرکت خواهد کرد؛ این ماموریت برای بررسی قطب جنوب ماه طراحی شده که به دلیل زمین‌شناسی پیچیده و ظرفیت کشف‌های علمی، اهمیت ویژه‌ای دارد.

به گزارش تکچاینا، ماه‌نورد پاکستان با وزن تقریبی ۳۵ کیلوگرم، بخشی از پروژه بین‌المللی ایستگاه تحقیقات قمری (ILRS) است که توسط چین هدایت می‌شود؛ براساس بیانیه سوپارکو (SUPARCO)، این ماه‌نورد در قالب ماموریت چانگ-ای ۸ (Chang’E 8) با ابزارهای پیشرفته علمی، به مطالعه خاک ماه، نقشه‌برداری از سطح آن و آزمایش فناوری‌های جدید برای امکان‌پذیری حضور انسان در ماه خواهد پرداخت.

روابط دوجانبه و اهمیت این دستاورد

این ماموریت که در ادامه ارسال اولین ماهواره قمری پاکستان در ماموریت چانگ-ای ۶ چین در مه‌۲۰۲۴ انجام می‌شود، نقطه عطفی برای برنامه فضایی پاکستان به حساب می‌آید. پاکستان و چین برای سه دهه شرکای راهبردی در بخش فضایی بوده‌اند که در پروژه‌های مختلفی از جمله ساخت و پرتاب ماهواره‌ها همکاری کرده‌اند.

چین یک مریخ نورد پاکستانی را روی ماه فرود می آورد
چین یک مریخ نورد پاکستانی را روی ماه فرود می‌آورد

چین با موفقیت ماهواره‌های پاک‌ست – ۱ آر (PAKSAT-1R) و PRSS-1 را برای پاکستان ساخته و به فضا پرتاب کرده است؛ این همکاری‌ها علاوه بر توسعه و پرتاب ماهواره‌ها، شامل آموزش متخصصان فضایی پاکستان نیز می‌شود که به توسعه فناوری فضایی در پاکستان کمک می‌کند و آن‌ها را به سمت خودکفایی در این حوزه سوق می‌دهد.

منبع arabnews
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=88065
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها