ششمین پرتاب آزمایشی استارشیپ با حضور ترامپ انجام شد

0 24

بزرگترین و قوی‌ترین ماهواره‌بر جهان، بامداد امروز چهارشنبه ۲۹آبان۱۴۰۳ ساعت ۱:۳۰ به وقت تهران، ششمین پرتاب خود را انجام داد؛ استارشیپ در این پرتاب به نقاط عطف جدیدی در این مسیر دست یافت و برای اولین بار محموله‌ای که یک موز مخملی ‌بزرگ بود و به عنوان نشانگر جاذبه صفر عمل می‌کرد را با خود به همراه داشت. علاوه بر این، استارشیپ برای مدت کوتاهی یکی از ۶ موتور رپتور خود را حدود ۳۸ دقیقه پس از پرواز دوباره روشن کرد که نشان‌دهنده توانایی آن برای انجام مانورهای لازم برای بازگشت ایمن به زمین در طول ماموریت‌های مداری بود.

ششمین آزمایش ماهواره‌بر فوق سنگین استارشیپ در حضور دونالد ترامپ (Donald Trump)، رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده و به همراه ایلان ماسک (Elon Musk) انجام شد.
علی‌رغم این که استارشیپ به نوعی طراحی شده بود که بتواند پس از پرتاب به جایگاه خود باز گردد، با این حال این کار عملی نشد و پس از خروج از جو و ورود مجدد آن طی یک ساعت و پنج دقیقه پرواز در اقیانوس هند سقوط کرد.

اسپیس‌ایکس در پرواز ششم تغییراتی را نیز در سپر حرارتی استارشیپ آزمایش کرد که از آن هنگام ورود مجدد به جو زمین محافظت می‌کند.

پرواز پرماجرا

​اسپیس‌ایکس در پرواز پیشین این ماهواره‌بر که در ۱۳اکتبر انجام شده بود، تقویت‌کننده بزرگ مرحله اول آن موسوم به سوپر هوی (Super Heavy) را در برج پرتاب فرود آورد و با بازوهای چاپستیک (chopstick) برج، آن را مهار کرد؛ هدف شرکت در پرواز ششم نیز تکرار این شاهکار بود، اما داده‌های پرواز از این تلاش پشتیبانی نکردند و در نهایت از مهار بوستر صرف‌ نظر کرد.

برنامه‌ریزی اسپیس‌ایکس برای انجام آزمایش‌های بازیابی استارشیپ در استرالیا
برنامه‌ریزی اسپیس‌ایکس برای انجام ششمین پرواز آزمایشی استارشیپ

دان هاوت (Dan Huot) از شرکت اسپیس‌ایکس در جریان پخش اینترنتی پرواز ششم می‌گوید: «ما معیارهای تعهد را حذف کردیم؛ بنابراین سوپر هوی در نهایت برای فرود کنترل‌ شده در خلیج مکزیک پایین آمد و هفت دقیقه پس از بلند شدن به امواج برخورد کرد.»
به گزارش اسپیس‌ایکس، این پرواز آزمایشی مواد جدید حفاظت حرارتی ثانویه را ارزیابی کرد تا بخش‌های کاملی را از محافظ‌های حرارتی دو طرف استارشیپ مورد بررسی قرار بگیرد.
همچنین، استارشیپ در مرحله نهایی فرود عمدا در زاویه بالاتری پرواز کرد و به طور هدفمند بر محدودیت‌های کنترل تاکید داشت تا اطلاعاتی را برای فرودهای آینده به دست بیاورد.
اسپیس‌ایکس زمان پرتاب را برای پرواز ششم تغییر داد تا امکان مشاهده بهتر ورود مجدد و فرود فراهم شود؛ در حالی که، پرواز پنجم و هر چهار پرواز پیش از آن، صبح از تگزاس پرواز کردند و استارشیپ در تاریکی فرود آمد.
در نتیجه، منظره‌های بسیار خوبی از بازگشت استارشیپ به زمین ثبت شد. این وسیله نقلیه نقره‌ای براق از سفر داغ خود در جو سیاره جان سالم به در برد و سه رپتور از ۶ رپتور خود را روشن کرد تا با نزدیک شدن به آب، خود را به حالت عمودی برگرداند و طبق برنامه‌ریزی، ۶۵.۵ دقیقه پس از بلند شدن روی امواج بنشیند.

پرتاب‌های بیشتر در راه است

ایلان ماسک ظاهرا ۲۵ پرتاب استارشیپ را در سال ۲۰۲۵ و صد پرتاب را در چند سال آینده، برنامه‌ریزی کرده است.

ایلان ماسک از اولین پرواز سرنشین‌دار استارشیپ به مریخ خبر داد
پرواز سرنشین‌دار استارشیپ به مریخ

اسپیس ایکس تاکنون ۱۱۳ ماموریت با ماهواره‌بر فالکون ۹ (Falcon 9) در سال ۲۰۲۴ انجام داده و اکنون دو استارشیپ را با فاصله‌ی تقریبا یک ماه از روی زمین بلند کرده است و انتظار می‌رود به‌ لطف روی کارآمدن دولت ترامپ، از شدت نظارت دست‌ و پاگیر دولتی که ماسک به‌ تازگی لب به شکایت از آن گشوده، کاسته شود.
هر یک از پروازهای آزمایشی، استارشیپ را یک گام به پرواز کاملا عملیاتی در مدار زمین نزدیک‌تر می‌کنند؛ سپس با تکرار آن پروازها، مسیر رسیدن به ماه و مریخ هموار خواهد شد. در واقع، اسپیس‌ایکس آن‌قدر خوشبین است که کیث تایس (Keith Tice)، گزارشگر، می‌گوید: «ما قصد داریم در سال ۲۰۲۶، یعنی زمانی که پنجره‌ی پرتاب‌های فضایی به مریخ باز می‌شود، استارشیپ را به این سیاره بفرستیم.»

منبع Isna Zoomit
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=87922
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها