همکاری ناسا و هند برای نظارت دقیق بر حرکات پوسته زمین
ماهواره مجهز به رادار روزنه مصنوعی حاصل همکاری ناسا و سازمان تحقیقات فضایی هند در اوایل سال ۲۰۲۵ به فضا پرتاب خواهد شد. ماهواره نیسار، به منظور بررسی حرکات سطح زمین، از جمله زمینلرزهها، آتشفشانها و رانشهای زمین طراحی شده که میتواند خسارت به زیرساختها را تشخیص دهد.
این ماهواره با استفاده از سامانه رادار باند L ناسا و روزنه مصنوعی باند S ساخته شده توسط سازمان فضایی هند (ISRO) فعالیت میکند. این ساانهها امکان جمعآوری دادهها را در هر شرایط جوی و با هر زمانی فراهم میکنند و حرکت زمین و یخ را با دقتی کمتر از ۱ اینچ شناسایی میکنند.
کاربردهای علمی و زیرساختی
ماهواره نیسار (NISAR) که قرار است در مدار خورشیدآهنگ (SSO) و در فاصله ۷۴۷ کیلومتری از سطح زمین مستقر شود، با جمعآوری دادههای منظم از تغییرات پوسته زمین، اطلاعات دقیقی در اختیار پژوهشگران قرار میدهد تا بتوانند مناطق آسیبپذیر در برابر زلزله و فعالیتهای آتشفشانی را شناسایی کنند.
این دادهها میتواند اطلاعات مهمی دربارهی رفتار گسلها و تجمع تنشها فراهم سازد؛ همچنین، دادههای طولانیمدت این ماهواره میتواند تغییرات غیرعادی در زیرساختهای حساس مانند سدها و آببندها را شناسایی کند تا مدیران بتوانند منابع را به مناطقی که نیاز به بررسی دقیق دارند اختصاص دهند.
این ماهواره ۲۸۰۰ کیلوگرم وزن دارد و پس از پرتاب به مدت ۳ سال به ماموریت خود خواهد پرداخت.