ماموریت سازمان فضایی اروپا برای پایش انرژی خورشید

0 7

به زودی و در دسامبر۲۰۲۴ قرار است ماموریتی متعلق به سازمان فضایی اروپا با هدف بررسی دقیق‌تر تاج خورشید (کرونا) به فضا ارسال شود. ماموریت پروبا-۳ شامل دو ماهواره است که به‌ صورت هماهنگ در یک مدار خاص قرار می‌گیرند؛ یکی از این فضاپیماها با نام ماسک‌کننده یا اکالتر، دیسک خورشید را مسدود می‌کند تا دیگری که «تاج‌نگار» نام دارد، بتواند به‌ طور دقیق‌تر نور ضعیف تاج خورشید را مشاهده کند.

 این چینش به فضاپیمای اکالتر (Occulter) امکان می‌دهد تا به‌ صورت پیوسته در راستای خورشید قرار گیرد. اکالتر مجهز به ابزار دقیق رادیومتر مطلق داووس (DARA) است که توسط رصدخانه فیزیکی-هواشناسی داووس (PMOD) در سوئیس طراحی شده است تا به طور مداوم مقدار کل انرژی تابشی خورشید (یا تابش کل خورشیدی) را اندازه‌گیری کند؛ این داده‌ها برای مطالعات تغییرات اقلیمی حیاتی هستند.

نحوه پایش خورشید در ماموریت پروبا-۳
نحوه پایش خورشید در ماموریت پروبا-۳

ویژگی‌ها و عملکرد رادیومتر DARA

رادیومتر DARA با جذب انرژی خورشیدی در محفظه‌ای ۵ میلی‌متری و اندازه‌گیری میزان انرژی لازم برای حفظ دما، تابش خورشیدی را در واحد وات بر مترمربع محاسبه می‌کند؛ این ابزار دارای سامانه شاتر خودکار بوده که با موفقیت در آزمایش‌های خلا داووس میلیون‌ها بار آزمایش شده است.

رادیومتر DARA با بهبودهای مختلف، مانند کاهش نور پراکنده و سامانه کنترل دیجیتال، از نسخه‌های پیشین خود دقیق‌تر است. نمونه‌های مشابه DARA بر ماهواره‌ نروژی نورست-۱ (NorSat-1) و ماهواره چینی FY-3E قرار دارند که موفقیت آن‌ها اعتماد به کارایی DARA برای پروبا-3 را افزایش داده است.

منبع spacedaily
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=87786
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها