رونمایی چین از طرح شاتل جدید ایستگاه فضایی خود
چین از طرح یک شاتل باری قابل استفاده مجدد، رونمایی کرد که قرار است در نمایشگاه هوایی چین در ژوهای به نمایش گذاشته شود؛ هدف از طراحی و ساخت این شاتل، کاهش هزینههای ارسال محموله به ایستگاه فضایی تیانگونگ و از آنجا به زمین است.
چین در حال حاضر از فضاپیمای رباتیک تیانژو (Tianzhou) برای فرستادن محموله به ایستگاه فضایی تیانگونگ (Tiangong) استفاده میکند، اما آژانس پروازهای فضایی سرنشیندار چین با تقلید از برنامههای ناسا به دنبال ایدههای جدید و کمهزینه است.
در نتیجه، شاتل فضایی هائولونگ (Haolong) برای بازگرداندن آزمایشها و محمولهها به زمین طراحی شد تا برخلاف تیانژو که با ورود مجدد به جو زمین میسوزد، بتواند بار را با ایمنی به زمین برگرداند.
شاتل فضایی هائولونگ
شاتل فضایی هائولونگ، یک کپسول باربری فضایی است که توسط موسسه طراحی و تحقیقات هواپیمای چنگدو (CADI) تحت نظارت صنعت هوانوردی چین (AVIC) در حال توسعه میباشد؛ این پروژه، یکی از دو طرح منتخب در فراخوان پیشنهادی آژانس پروازهای فضایی سرنشیندار چین (CMSA) برای توسعه یک فضاپیمای باربری کمهزینه بود.
هائولونگ با یک حامل فضایی پرتاب خواهد شد و به صورت افقی روی باند فرود روی زمین خواهد نشست؛ این شاتل فضایی ۱۰ متر طول و هشت متر عرض دارد و وزن آن کمتر از نیمی از فضاپیمای تیانژو است، یعنی حدود ۱۴ تن جرم دارد؛ در حال حاضر، هائولونگ در مرحله تایید مهندسی پرواز است که به معنی بررسی طراحی و سامانههای آن قبل از ساخت میباشد.
فانگ یوآنپنگ (Fang Yuanpeng)، طراح ارشد هائولونگ، میگوید: «هائولونگ یک هواپیمای بالدار با طراحی آیرودینامیک میباشد که بالهای بزرگی دارد؛ این شاتل فضایی، با ادغام ویژگیهای فضاپیما و هواپیما قادر است تا مانند فضاپیما با حامل فضایی به مدار پرتاب شود و مانند هواپیما در باند فرودگاه فرود بیاید.»
هائولونگ به ایستگاه فضایی تیانگونگ متصل خواهد شد و امکان ورود و خروج از ایستگاه را برای جمعآوری یا انبار کردن محموله به فضانوردان خواهد داد؛ پس از تکمیل ماموریت انتقال محموله، هائولونگ از ایستگاه فضایی جدا شده و به طور خودکار به جو زمین وارد میشود و در نهایت به صورت افقی در باند فرود تعیین شده، فرود میآید.