همکاری فضایی چین و پاکستان برای اهداف توسعه پایدار
چین و پاکستان به منظور دستیابی به اهداف توسعه پایدار منطقهای در زمینه فناوری فضایی و دادههای کلان، همکاری جدیدی شکل دادهاند؛ این همکاری بین مرکز بینالمللی تحقیق دادههای کلان برای اهداف توسعه پایدار چین و کمیسیون تحقیقات فضایی و اتمسفر بالای پاکستان برقرار شده است. هدف این همکاری استفاده از فناوری فضایی و دادههای کلان برای بهبود مدیریت منابع طبیعی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار است.
تمرکز بر پژوهش مشترک و بهرهگیری از دادههای ماهوارهای
به گزارش تکچاینا، این همکاری بر پژوهشهای مشترک و بهرهگیری از دادههای ماهواره علمی توسعه پایدار ۱ (SDGSAT-1) متمرکز خواهد بود؛ این ماهواره سنجشی چینی که در سال ۲۰۲۱ پرتاب شده، برای نظارت بر پیشرفتهای مرتبط با توسعه پایدار طراحی شده است.
همچنین، نمایندگان مرکز بینالمللی پژوهش دادههای کلان چین برای اهداف توسعه پایدار (CBAS) نیز در این رویداد، اطلس تصاویر ماهوارهای شبانه توسعه پایدار ۱ را به محققان کشورهای پاکستان، غنا، نیجریه، تانزانیا، تایلند و سیشل ارائه کردند؛ این اقدام نشاندهنده قابلیت دادههای ماهوارهای در ارائه چشماندازهای جدید برای مقابله با چالشهای توسعه پایدار است.
پاکستان و چین به مدت سه دهه در بخش فضایی شریک راهبردی بودهاند و در پروژههای مختلفی، از جمله ساخت و پرتاب ماهوارهها همکاری کردهاند؛ به عنوان مثال، چین ماهوارههای پاکست – ۱آر (PAKSAT-1R) و پرس – ۱ (PRSS-1) را برای پاکستان ساخته و پرتاب کرده است.
علاوه بر این، این همکاریها شامل آموزش کارشناسان فضایی پاکستان نیز میشود؛ همچنین، پاکستان اعلام کرده که قصد دارد در پروژههای بلندپروازانه چین، از جمله ماموریتهای قمری همکاری کند.