هند تا سال ۲۰۳۵ ایستگاه فضایی مستقل راهاندازی میکند
وزارت علوم و فناوری هند اعلام کرد که این کشور تا سال ۲۰۳۵ ایستگاه فضایی خود را راهاندازی خواهد کرد؛ این خبر همزمان با امضای تفاهمنامهای مهم میان سازمان تحقیقات فضایی هند و دپارتمان زیستفناوری اعلام شد؛ هدف از این تفاهمنامه ترکیب فناوری فضایی با زیستفناوری و ارتقای نوآوری علمی میباشد.
از جمله اقدامات کلیدی این تفاهمنامه، تاسیس ایستگاه فضایی بهارتیه آنتریکش (Bharatiya Antriksh Station) و اجرای سیاست زیستفناوری برای اقتصاد، محیطزیست و اشتغال است که بر تحقیق در شرایط میکروگرانشی، زیستفناوری فضایی و زیستشناسی فضایی تمرکز دارد.
تسریع رشد فضایی و برنامهریزی برای ماموریتهای بلندمدت
جیتندرا سینگ (Jitendra Singh) تاکید کرد که همکاری عمومی-خصوصی باعث شتاب در رشد بخش فضایی هند شده است. با نزدیک به ۳۰۰ استارتآپ فعال در اقتصاد فضایی هند، انتظار میرود که این همکاریها برنامه فضایی سرنشیندار این کشور را تقویت کرده و نوآوریهایی در زمینه داروهای نوین، پزشکی ترمیمی و فناوریهای بازیافت زباله ایجاد کند.
در سپتامبر۲۰۲۴، دولت هند طرح ساخت نخستین واحد ایستگاه فضایی بهارتیه آنتریکش تا سال ۲۰۲۸ را تصویب کرد و برنامه دارد تا ۲۰۳۵ ایستگاه فضایی و تا ۲۰۴۰ فضانوردی هندی را روی سطح ماه داشته باشد.