نقشه راه فضایی چین تا سال ۲۰۵۰ منتشر شد

0 38

چین به تازگی نقشه راهی بلندپروازانه را برای عبور از آمریکا و تبدیل شدن به پیشرو جهان در علم فضایی تا سال ۲۰۵۰ رونمایی کرده است؛ این برنامه توسط سازمان فضایی ملی چین، سازمان فضانوردی سرنشین‌دار چین و آکادمی علوم چین منتشر شده و نخستین نقشه راه جامع علم فضایی چین محسوب می‌شود که ۱۷ حوزه اولویت‌دار برای توسعه را معرفی می‌کند؛ این حوزه‌ها شامل جستجوی سیاره‌های قابل سکونت و حیات فرازمینی، کاوش منشا و بررسی تکامل جهان، بررسی ماهیت گرانش و کاوش مکانیک کوانتومی و نسبیت عام می‌باشد.

به گزاش تکچاینا، برنامه علمی فضایی چین در سه مرحله تا سال ۲۰۵۰ اجرا خواهد شد:

  • مرحله اول تا سال ۲۰۲۷، مرحله دوم از ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۵ و مرحله سوم از ۲۰۳۶ تا ۲۰۵۰. در مرحله اول، چین برنامه‌ریزی کرده است که ۵ تا ۸ ماموریت علمی جدید را راه‌اندازی کند.
  • مرحله دوم، ۱۵ ماموریت برای تقویت قدرت فضایی، از جمله ایجاد یک پایگاه تحقیقاتی دائمی در ماه پیش‌بینی شده است.
  • در نهایت، در مرحله سوم چین قصد دارد ۳۰ ماموریت علمی فضایی جدید را برای پیشی گرفتن از سایر قدرت‌های فضایی راه‌اندازی کند.

تمرکز چین بر علم فضا و فناوری‌های پیشرفته

چین در حال تلاش برای دستیابی به دستاوردهای مهم در زمینه فناوری فضایی است و تاکنون موفق به راه‌اندازی یک ایستگاه فضایی اختصاصی و بازگرداندن نمونه‌هایی از سمت دور ماه شده است؛ این نمونه‌ها می‌تواند به کشف اطلاعات جدید در مورد ماه کمک کند.

رونمایی از چشم‌انداز بلندمدت چین برای علوم فضایی
تمرکز چین بر علم فضا و فناوری‌های پیشرفته

با این حال، مقامات علمی چین اعتراف کرده‌اند که هنوز در مقایسه با قدرت‌های فضایی بزرگ جهان از نظر تعداد ماهواره‌های علمی و دستاوردهای برجسته، فاصله زیادی دارند.

در همین راستا، برنامه چین شامل پنج موضوع علمی اصلی برای هدایت توسعه ماموریت‌های فضایی است: سیارات قابل سکونت، علوم زیستی و فیزیکی در فضا، بررسی خورشید و زمین، امواج فضا-زمان و مرزهای کیهان؛ این برنامه همچنین بر فهم عمیق‌تر از فیزیک، شامل نسبیت عام و علم حیات در فضا، تاکید دارد.

همکاری‌های بین‌المللی و اهداف فضایی آینده

چین علاوه بر اجرای برنامه‌های داخلی، به همکاری‌های بین‌المللی در پروژه‌های فضایی توجه زیادی دارد و در حال حاضر، در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد یک ایستگاه تحقیقاتی دائمی بین‌المللی در کره‌ ماه (ILRS) است.

چالش‌های پیش روی آمریکا در فضا و رقابت با چین
نقشه بلندپروازانه چین برای عبور از آمریکا

همچنین، ماموریت‌های علمی متعددی مانند چانگ-ای ۷ و ۸ (8, 7 Chang’e) برای کاوش رباتیک در ماه، ماموریت تیانون-۲ (Tianwen-2) برای کاوش سیارک‌های نزدیک به زمین و ماموریت تیانون-۳ برای بازگرداندن نمونه‌هایی از مریخ قبل از آمریکا در دست اجرا هستند.

چین تاکید کرده که به همکاری با کشورهای دیگر، از جمله کشورهای در حال توسعه ادامه خواهد داد تا دسترسی منصفانه به فضای بیرونی و بهره‌مندی از آن را فراهم کند.

منبع scmp
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=87012
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها