رونمایی از تلسکوپ جدید ناسا برای شناسایی امواج گرانشی سیاهچاله‌ها

0 10

ناسا، نمونه اولیه تلسکوپ جدیدی را که قادر به تشخیص امواج گرانشی ناشی از برخورد سیاهچاله‌ها است، به نمایش گذاشت؛ این تلسکوپ بخشی از ماموریت آنتن فضایی تداخل‌سنج لیزری است که توسط آژانس فضایی اروپا با همکاری ناسا هدایت می‌شود.

شناسایی امواج گرانشی با مجموعه تلسکوپی لیسا

مجموعه تلسکوپی لیسا (LISA) که به شناسایی امواج گرانشی می‌پردازند، از حساسیت بی‌نظیری برخوردارند و قادر به اندازه‌گیری تغییرات به مقیاس پیکومتر (یک تریلیونیم متر) هستند؛ این آرایه شامل شش تلسکوپ می‌باشد که در یک شکل مثلثی مستقر شده‌اند.

آنتن فضایی تداخل سنج لیزری LISA
آنتن فضایی تداخل سنج لیزری لیسا

هدف از این ماموریت قرار دادن سه فضاپیما در مداری مثلثی به ابعاد نزدیک به ۱.۶ میلیون مایل به ازای هر ضلع است؛ این سه فضاپیما مدار زمین به دور خورشید را دنبال خواهند کرد و هر فضاپیما دو تلسکوپ خواهد داشت تا با استفاده از پرتوهای لیزر مادون قرمز، فاصله با فضاپیماهای دیگر را اندازه‌گیری کند.

امواج گرانشی در هنگام برخورد بین دو سیاهچاله ایجاد می‌شوند؛ این پدیده اولین بار در سال ۱۹۱۶ توسط آلبرت اینشتین (Albert Einstein) در نظریه نسبیت عمومی‌اش پیش‌بینی شد و تقریبا یک قرن بعد توسط رصدخانه امواج گرانشی تداخل‌سنج لیزری (LIGO) با همکاری علمی بنیاد ملی علوم، موسسه‌های فناوری کالیفرنیا (California Institute of Technology) و ماساچوست (MIT) آمریکا شناسایی شدند.

ماموریت لیسا قرار است در اواسط دهه ۲۰۳۰ پرتاب شود و زمانی یک موج گرانشی را تشخیص می‌دهد که سه فضاپیما از الگوی مشخص خود جابجا شوند. هدف این ماموریت، بررسی امواج گرانشی است که می‌تواند به ما در درک بهتر کیهان کمک کند، از جمله رویدادهایی مانند سیاهچاله‌ها و بیگ بنگ که مطالعه آن‌ها با روش‌های دیگر دشوار است.

منبع ligo
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=86749
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها