رونمایی از چشمانداز بلندمدت چین برای علوم فضایی

موضوعات علمی اصلی و ماموریتهای پیش از ۲۰۳۰
ماموریت DSL شامل ترکیبی از ۱۰ ساختار فضایی در مدار ماه است که به دنبال امواج ضعیف و با طولموج بالا از ابتدای جهان میباشد. پنج ماموریت که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ کشفیات بزرگی انجام دهند عبارتند از: DSL ،eXTP ،SPO، ماهواره تایجی-۲ (Taiji-2) و ارث ۲/۰ (Earth 2.0).

ماموریت eXTP، به عنوان یک رصدخانه اشعه ایکسری برای پایش آسمان و مطالعات امواج گرانشی و منابع نوترینو طراحی شده است. ماموریت DSL از ماه به عنوان یک سپر برای کاهش اختلالات زمین بهره میبرد و ترکیبی از ۱۰ فضاپیما است که به دور ماه میچرخند و به جستجوی امواج ضعیف و با طول موج بالا از ابتدای شکلگیری جهان هستی خواهند پرداخت.
رصدخانه ارث ۲/۰ که برای راهاندازی در سال ۲۰۲۸ برنامهریزی شده است، به دنبال سیارههای قابل سکونت خواهد بود. ماموریت رصدخانه قطبی خورشیدی (SPO) نیز به مطالعه قطبهای خورشید میپردازد و در نهایت، سامانه تایجی-۲ که یک منظومه سه ماهوارهای در مدار خورشید مرکز یا هلیوسنتریک (Heliocentric orbit) است به بررسی امواج گرانشی با فرکانس میلیهرتز مشغول است.
ماموریتهای آینده مانند ماموریت چانگ ای-۷ (Chang’e-7) با هدف فرود قطب جنوب ماه، ماموریت تیانون-۲ (Tianwen-2) جهت بازگشت نمونه از سیارکهای نزدیک به زمین در سال ۲۰۲۵، ماموریت ایستگاه تحقیقاتی بینالمللی ماه (ILRS) و آزمایشات فضایی انجام شده در ایستگاه فضایی تیانگونگ (Tiangong Space Station) به چشمانداز کلی فضایی چین کمک خواهند کرد. پنج ماموریت انتخاب شده از برنامه اولویت راهبردی قبلی آکادمی علوم چین (CAS) در علوم فضایی (SPP) هستند.
همکاریهای بینالمللی نیز بخشی از برنامههای علوم فضایی چین خواهد بود. این برنامهها شامل همکاریهای گسترده در پروژه کاوشگر اینشتین (Einstein Probe) با هدف مطالعه پرتوهای ایکس و ماموریت اسمایل (SMILE) با آژانس فضایی اروپا (ESA) میباشد. هدف ماموریت اسمایل مطالعه تعاملات بین بادهای خورشیدی و مغناطیس سپهر زمین است. علوم فضایی چین، در حال گذار از مرحله اولیه به یک دوره جدید شامل ماموریتهای پیشرفتهتر میباشد.