کاربردهای اینترنت ماهواره‌ای چیست؟

0 35

۲طزمانی که شبکه جهانی وب در سال ۱۹۹۳ در دسترس عموم قرار گرفت، ارتباطات را برای همیشه متحول کرد و مردم در سراسر جهان پس از آن به طور ناگهانی می‌توانستند از رایانه برای دسترسی به اطلاعات و تعامل با دیگران از خانه و محل کار خود استفاده کنند. امروز، ما شاهد انقلاب مشابهی در فناوری ارتباطات ماهواره‌ای با اینترنت ماهواره‌ای هستیم که هر کسی می‌تواند تقریبا از هر جایی از آن استفاده کند.

این در دسترس بودن گسترده قبلا به برخی کاربردها مانند صنایع استخراج منابع منجر شده است. با این حال، این تنها بخش کوچکی از ماجراست و اینترنت ماهواره‌ای پتانسیل بی‌نهایتی دارد.

در حال حاضر، سازمان‌ها و افراد به روش‌های زیادی از اینترنت ماهواره‌ای استفاده می‌کنند. در اینجا جالب‌ترین موارد استفاده از اینترنت ماهواره‌ای آورده شده است.

اینترنت ماهواره‌ای برای خانه

اینترنت ماهواره‌ای برای خانه، به ویژه در مناطق دورافتاده بسیار مفید است. استارلینک (Starlink) یکی از پیشروهای این حوزه است که با استفاده از ماهواره‌های مدار پایین زمین، سرعت‌های دانلود بین ۵۰ تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه را ارائه می‌دهد و به دلیل تاخیر کم، برای فعالیت‌هایی مانند بازی آنلاین و استریم بسیار مناسب است. هزینه اشتراک ماهانه استارلینک حدود ۱۲۰ دلار است و تجهیزات اولیه نیز حدود ۵۰۰ دلار هزینه دارد.

همچنین اینترنت ماهواره‌ای می‌تواند خانه شما را به یک خانه هوشمند تبدیل کند. خانه هوشمند به خانه‌ای گفته می‌شود که از فناوری‌های پیشرفته برای کنترل و مدیریت خودکار دستگاه‌ها و سامانه‌های مختلف استفاده می‌کند. مفهوم خانه هوشمند جدید نیست، اما با ظهور اینترنت ماهواره‌ای حتی کسانی که در مناطق بدون ارائه‌دهنده اینترنت کابلی زندگی می‌کنند می‌توانند با اتصال به اینترنت ماهواره‌ای خانه‌های خود را به خانه‌های هوشمند تبدیل کنند.

اینترنت ماهواره‌ای برای خانه
اینترنت ماهواره‌ای برای خانه

اینترنت ماهواره‌ای و بازی آنلاین

ماهواره‌های زمین ثابت در فاصله ۳۶ هزار کیلومتری از خط استوای زمین می‌چرخند که این فاصله بسیار زیاد منجر به تاخیر بیش از ۶۰۰ میلی‌ثانیه می‌شود و اکثر بازی‌های آنلاین را غیرقابل پخش می‌کند، اما به لطف افزایش ماهواره‌های مدار پایین زمین از سوی پروژ‌ه‌هایی مانند استارلینک و وان وب (OneWeb)، اینترنت ماهواره‌ای با تاخیر کم محقق شده است. این ماهواره‌ها بسیار نزدیک‌تر به زمین هستند، بنابراین تاخیر بسیار کوتاه‌تری هنگام ارسال اطلاعات وجود دارد.

از آنجایی که هر چیزی کمتر از ۵۰ میلی ثانیه به اندازه کافی برای بازی سریع است، اینترنت ماهواره ای می‌تواند سرگرمی‌های آنلاین را برای میلیون‌ها نفر دیگر در دسترس قرار دهد.

اینترنت ماهواره‌ای برای کسب و کار

اینترنت ماهواره‌ای برای کسب‌وکارها امکاناتی مانند پهنای باند بیشتر را ارائه می‌دهد. کسب‌وکارها می‌توانند از طرح‌های ویژه استارلینک استفاده کنند که پهنای باند بیشتری (تا ۲۲۰ مگابیت بر ثانیه) با تاخیر کم و پایداری بیشتر در اختیار قرار می‌دهد. این طرح‌ها برای کسب‌وکارهای دور از شهرها یا مکان‌هایی که اینترنت کابلی در دسترس نیست ایده‌آل هستند. هزینه‌ها برای این نوع خدمات از ۱۴۰ تا ۵۰۰ دلار در ماه متغیر است.

کار کردن از خانه

درصد قابل توجهی از کارمندان این گزینه را دارند که از خانه کار کنند. آن‌ها ممکن است هر چند ماه یکبار از مکانی به مکان دیگر نقل مکان کنند یا روزانه سفر کنند. در هر صورت، آن‌ها برای کار کردن نیاز به دسترسی به اینترنت دارند و فناوری اینترنت ماهواره‌ای می‌تواند این امکان را برای آن‌ها فراهم کند.

اینترنت ماهواره‌ای برای کشتی

کاربران اینترنت ماهواره‌ای در اقیانوس و دریا نیز می‌توانند برای ویژگی‌های ایمنی مانند ناوبری و ارتباطات و سرگرمی در طول سفرهای طولانی به ماهواره‌ها اعتماد کنند.

  • لجستیک و حمل‌ونقل: کشتی‌های باری اقیانوس‌پیما می‌توانند در سفرهای چند روزه متصل بمانند، حتی زمانی که نزدیک‌ترین نقطه خشکی مایل‌ها دورتر است.
  • گارد ساحلی: سازمان‌های دریایی می‌توانند از اتصال برای ایمن‌سازی مرزهای ساحلی و برقراری ارتباط با کشتی‌های آسیب‌دیده در طول عملیات نجات استفاده کنند.
  • استفاده تفریحی: حتی اپراتورهای قایق بادبانی و تفریحی می‌توانند از اینترنت ماهواره‌ای برای دریافت به‌روزرسانی‌های آب‌وهوا، پخش ویدیوها و ارسال پیام به خانواده‌هایشان در خانه استفاده کنند.

اینترنت ماهواره‌ای برای هواپیما

در حالی که ماهواره‌ها مدت‌هاست برای دسترسی به مناطق غیرقابل دسترس روی زمین استفاده می‌شوند، اکنون به طور فزاینده‌ای برای دسترسی به اینترنت در هواپیماها نیز استفاده می‌شوند.

اینترنت ماهواره‌ای برای هواپیما
اینترنت ماهواره‌ای برای هواپیما

اینترنت ماهواره‌ای برای هواپیماها نیازمند فناوری پیشرفته‌ای است تا در شرایط حرکت مداوم هواپیما همچنان اتصال پایدار و سریع فراهم شود. استارلینک یکی از گزینه‌های پیشرفته در این زمینه است و خدمات اینترنت با سرعت ۴۰ تا ۲۲۰ مگابیت بر ثانیه را برای هواپیماهای تجاری و خصوصی ارائه می‌دهد.

هزینه طرح‌های این نوع اینترنت برای هواپیماها بسته به نیاز مشتری با دسترسی به داده‌های نامحدود می‌تواند تا ۱۰ هزار دلار در ماه برسد. این خدمات به مسافران امکان استفاده از اینترنت پرسرعت در پرواز و انجام فعالیت‌هایی مانند استریم ویدیو را می‌دهد.

استفاده از اینترنت ماهواره‌ای در بلایای طبیعی و محیط زیست

از آنجایی که اینترنت ماهواره‌ای در هر نقطه از زمین در دسترس است، سازمان‌های دولتی و دانشمندان می‌توانند از دستگاه‌هایی برای نظارت بر مناطق مورد نظر بدون بازدید فیزیکی از آن‌ها استفاده کنند. علاوه بر این، حسگرهایی که از طریق اینترنت ماهواره‌ای متصل هستند، کارشناسان را قادر می‌سازد مکان‌هایی را که معمولا نمی‌توانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند را بررسی کنند.

حسگرهای راه دور می‌توانند به محققان در پیش‌بینی، نظارت و مدیریت کمک کنند:

  • آتش‌سوزی جنگل
  • رانش زمین
  • بهمن
  • کاهش جمعیت حیات وحش
  • طوفان‌های استوایی

علاوه بر این، دانشمندان در این زمینه می‌توانند از اینترنت ماهواره‌ای برای برقراری ارتباط با آژانس‌ها یا دانشگاه‌ها برای ارسال عکس، فیلم و داده‌ها بصورت همزمان استفاده کنند.

اینترنت ماهواره‌ای در آموزش و پرورش

از آنجایی که آموزش مدرن به طور فزاینده‌ای بر فناوری تکیه می‌کند، اتصال به اینترنت بیش از هر زمان دیگری مهم است. اینترنت ماهواره‌ای به دولت‌ها اجازه می‌دهد تا استانداردهای آموزشی یکسانی را برای همه دانش‌آموزان، صرف‌نظر از مکانشان، ارائه دهند. در نتیجه، مدارس روستایی اکنون می‌توانند از فرصت‌های مشابه با همتایان خود که به خوبی ارتباط دارند، بهره‌مند شوند.

اینترنت ماهواره‌ای به ویژه در کشورهایی که به دلیل موقعیت اقتصادی یا جغرافیایی فاقد زیرساخت‌های زمینی هستند، تحول‌آفرین است. در حالی که کودکان در اقتصادهای در حال توسعه ممکن است به دلایل مختلفی به آموزش دسترسی نداشته باشند، مطمئنا در دسترس بودن اینترنت و اینترنت ماهواره‌ای یکی از مهم‌ترین موانع آموزش را برای همه برطرف می‌کند.

اینترنت ماهواره‌ای در اخبار و سرگرمی

اینترنت ماهواره‌ای همچنین گزارش‌های میدانی را برای رسانه‌های خبری و سرگرمی ساده می‌کند. سازمان‌های خبری می‌توانند از اینترنت ماهواره‌ای برای پخش فیدهای صوتی و تصویری زنده با کیفیت بالا در صحنه استفاده کنند. ماهواره‌ها همچنین گزارش‌دهی از مکان‌های دورافتاده یا مناطق درگیری را که زیرساخت‌های مخابراتی سنتی ممکن است ناکافی یا در دسترس نباشد، ساده می‌کنند.

همین فناوری همچنین می‌تواند پوشش سرگرمی زنده را در مکان‌های دیگر تسهیل کند، مانند:

  • رویدادهای ورزشی
  • کنسرت‌ها و رویدادهای بزرگ
  • رژه‌ها و جشنواره‌ها
  • رویدادهای فرهنگی

اینترنت ماهواره‌ای در کشاورزی

مناطق کشاورزی اغلب از مراکز جمعیتی دور هستند. از آنجایی که جوامع روستایی تراکم کمتری نسبت به مناطق شهری دارند، ارائه دهندگان خدمات اینترنتی سنتی (ISP) همیشه انگیزه مالی برای گسترش خدمات خود نداشته‌اند. به این ترتیب، بسیاری از کشاورزان یا اینترنت کندی دارند یا اصلا دسترسی به اینترنت ندارند.

اینترنت ماهواره‌ای در کشاورزی
اینترنت ماهواره‌ای در کشاورزی

اینترنت ماهواره‌ای حتی برای دورافتاده‌ترین مزارع امکان ارتباط را فراهم می‌کند. پس از اتصال، متخصصان کشاورزی می‌توانند قیمت محصولات را با دقت بیشتری دنبال کنند و مستقیما با خریداران و تامین‌کنندگان ارتباط برقرار کنند.

در حالی که اینترنت ماهواره‌ای به تولیدکنندگان محصولات کشاورزی امکان می‌دهد راحت‌تر با سایر نقاط جهان ارتباط برقرار کنند، می‌تواند شرایط کاری را نیز بهبود بخشد. به عنوان مثال، اینترنت ماهواره‌ای استفاده از حسگرهای راه دور را ممکن می‌کند. با فناوری مناسب، کشاورزان می‌توانند بر کیفیت خاک و توسعه محصول برای صرفه‌جویی در زمان و هزینه نظارت کنند.

استفاده از حسگرهای ماهواره‌ای و ایستگاه‌های کوچک هواشناسی برای پایش وضعیت مزرعه یک روش پیشرفته در کشاورزی مدرن است که تحت عنوان کشاورزی دقیق یا هوشمند شناخته می‌شود. این رویکرد به کشاورزان اجازه می‌دهد تا با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، مدیریت بهتری بر زمین‌های کشاورزی و تولید محصولات خود داشته باشند.

حسگرهای نصب‌شده در ماهواره‌ها داده‌های مختلفی از مزارع را جمع‌آوری می‌کنند که شامل موارد زیر می‌شود:

  • تصاویر چندطیفی برای تحلیل سلامت گیاهان، شناسایی تنش‌های محیطی و ارزیابی وضعیت رشد. با تحلیل این تصاویر، می‌توان شاخص‌هایی مثل شاخص پوشش گیاهی (NDVI) را محاسبه کرد که سلامت و میزان رشد محصولات را نشان می‌دهد.
  • داده‌های رطوبت خاک که به کشاورزان کمک می‌کند بدانند چه زمانی و چه مقدار آبیاری لازم است.
  • داده‌های دما و رطوبت هوا برای پایش شرایط جوی و تنظیم زمان‌بندی کارهای کشاورزی.
  • پایش تغییرات زمین شامل تغییرات اقلیمی، فرسایش خاک یا سیل.

همچنین ایستگاه‌های کوچک هواشناسی در داخل مزرعه معمولا به حسگرهایی مجهز هستند که شرایط محلی مزرعه را به‌طور دقیق پایش می‌کنند. این ایستگاه‌ها می‌توانند داده‌های مربوط به دما، رطوبت هوا و خاک، سرعت و جهت باد و میزان بارندگی را ثبت کنند.

استفاده از این فناوری‌ها منجر به مدیریت بهینه منابع آب، افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و پایش سلامت گیاهان می‌شود.

اینترنت ماهواره‌ای در مراقبت‌های بهداشتی

بهداشت و درمان یکی دیگر از صنایعی است که می‌تواند از اینترنت ماهواره ای برای اتصال از راه دور استفاده کند. در برخی مکان‌ها، مراقبت‌های بهداشتی کافی می‌تواند چندین ساعت با ماشین فاصله داشته باشد و سلامت ساکنان را در معرض خطر قرار دهد.

اینترنت ماهواره‌ای می‌تواند مراقبت‌های بهداشتی را از طریق پزشکی از راه دور به سراسر جهان برساند. ساکنان روستایی می‌توانند از ویدئو کنفرانس برای دریافت مراقبت از ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی استفاده کنند؛ بنابراین حتی بیماری‌های دورافتاده‌ترین بیماران نیز می‌توانند تشخیص داده شوند.

علاوه بر این، افرادی که در مکان‌هایی با اتصال ضعیف هستند، اکنون می‌توانند از دستگاه‌های نظارت از راه دور استفاده کنند. این ابزارها (مانند مانیتورهای قلب با قابلیت اینترنت و اندازه‌گیری قند خون) می‌توانند به پزشکان کمک کنند تصویر واضح‌تری از سلامت بیماران خود داشته باشند.

اکتشاف فضا با اینترنت ماهواره‌ای

تاثیر اینترنت ماهواره‌ای به ساکنان کره زمین محدود نمی‌شود. فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌توانند برای ارسال و دریافت داده‌ها به و از زمین به ماهواره‌ها تکیه کنند. همانطور که سفرهای فضایی تفریحی برای گردشگران فضایی قابل دسترس‌تر می‌شود، نیاز به اتصال به اینترنت در فضا افزایش می‌یابد.

با نگاهی به آینده، اینترنت ماهواره‌ای همچنین می‌تواند در سفر به ماه، مریخ و سایر مقاصد دور نقش داشته باشد.

منبع ipinternational hughesnet satelliteinternet highspeedinternet starlink
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=85712
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها