زمین به صورت موقت ۲ ماه خواهد داشت!
طبق گزارش دانشمندان، یک سیارک ده متری به مدت دو ماه از ۸مهر تا ۵ آذر۱۴۰۳، در مداری به شکل نعل اسب به دور زمین میچرخد و تا حدی مانند قمر دوم عمل میکند. پژوهشگران معتقدند که سیارک 2024PT5 ممکن است از کمربند سیارکی آرجونا که شامل انواع مختلفی از سنگهای فضایی با مدارهای مشابه مدار زمین است، نشات گرفته باشد.
سیارک 2024 PT5 یک سیارک است که به دور خورشید میچرخد و یک مدار نعل اسبی در اطراف زمین دارد که ۵۶ روز طول میکشد. به گفته دانشمندان، در حالی که این رویداد توجه زیادی را به خود جلب کرده و نسبتا نادر است، اما به دلیل کوچکی این سیارک با چشم غیرمسلح یا حتی با تلسکوپهای معمولی قابل مشاهده نخواهد بود.
سامانه هشدار نهایی برخورد با سیارکها
محاسبات نشان میدهد که این سنگ کوچک در ژانویه۲۰۲۵ و سپس بار دیگر در سال ۲۰۵۵ به مدار زمین بازخواهد گشت. در گذشته نیز سایر اجرام وارد مدار سیاره شدهاند، اما معمولا چرخش خود را کامل نکردهاند و به عبارت دیگر، مانند یک قمر معمولی عمل نمیکنند.
این مینی قمر توسط سامانه هشدار نهایی برخورد با سیارکها (ATLAS) کشف شده است که یک سامانه بررسی نجومی و هشدار اولیه است و برای شناسایی و ردیابی اجرام کوچکتر در نزدیکی زمین به کار میرود و توسط ناسا و دانشگاه هاوایی (University of Hawaii) آمریکا تاسیس شده است.
ناسا مدار هزار سیارک خطرناک و نزدیک به زمین را ردیابی کرده است. اگر این اجرام فضایی بیشتر از ۷.۵ میلیون کیلومتر به زمین نزدیک شوند (حدود ۲۰ برابر فاصله تا ماه) و قطر آنها بزرگتر از ۱۴۰ متر باشد، ناسا آنها را به عنوان جرم بالقوه خطرناک یا به اختصار PHO طبقهبندی میکند.