سیارکی که دو ماه به دور زمین خواهد چرخید!
به گفته دانشمندان، زمین به زودی یک قمر موقتی خواهد داشت که به مدت حدود دو ماه به دور آن میچرخد و سپس به راهش ادامه میدهد؛ این قمر در واقع یک سیارک در حال نزدیک شدن به زمین است، اما با آن برخورد نخواهد کرد.
قمرهای موقتی زمین
به گفته محققان، سیارک 2024 PT5 با عرض ۱۱ متر به مدت دو ماه مهمان سیاره زمین خواهد بود؛ این سیارک به تازگی در تاریخ ۷اوت۲۰۲۴ با استفاده از تلسکوپ سامانه هشدار نهایی برخورد سیارکهای زمینی (ATLAS) در آفریقای جنوبی کشف شد؛ پژوهشگران با بررسی دینامیک این سیارک و همچنین اندازه، سرعت و مسیر آن اعلام کردند که این سیارک طی ۵۳ روز، یک مدار کامل به دور زمین خواهد زد و سپس به فضا باز میگردد.
طبق بررسیهای دانشمندان، این قمر کوچک که به اندازه یک اتوبوس است، مدارش را به دور زمین از ۸مهر۱۴۰۳ آغاز میکند و در تاریخ ۵آذر۱۴۰۳ آن را ترک میکند. بسیاری از سیارکها مسیری مشابه را طی میکنند و در زمان عبور از نزدیکی زمین، به مدارهای جزئی یا کامل بیضوی در اطراف این سیاره میافتند؛ یکی از این شبهقمرها سیارکی است که سال ۱۴۰۲ کشف شد و به اعتقاد اخترشناسان، بیش از دو هزار سال است که دور زمین میچرخد.
با این حال، سایر شبهقمرها ممکن است بازدیدهای بسیار کوتاهتری داشته باشند؛ از جمله سیارک پنج متری 2006 RH120 که حدود یک سال به دور زمین چرخید و یا سیارک 2020 CD3 که چند سال همراه کوچک زمین بود تا این که در مه۲۰۲۰ مدار زمین را ترک کرد.
به باور محققان، از روی مسیر حرکت سیارک ۲۰۲۴ پیتی۵ میتوان به این پی برد که این سیارک از کجا آمده است. به گفته آنها، ویژگیهای مداری چنین سیارکهایی با ویژگیهای برخی سیارکهای کوچک موسوم به آرجونا (Arjuna) که مدارهایی بسیار شبیه به مدار زمین دارند، سازگارند و از جمله اجسام نزدیک به زمین (NEO) محسوب میشوند.