چه زمانی کهکشان راه شیری با کهکشان آندرومدا برخورد خواهد کرد؟

0 64

کهکشان راه شیری، میزبان کره زمین، در آینده‌ای نه چندان نزدیک با کهکشان آندرومدا، نزدیک‌ترین کهکشان به ما، برخورد خواهد کرد. این دو از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین کهکشان‌ها هستند که تحت‌ تاثیر نیروی جاذبه متقابل به سمت یکدیگر در حرکت هستند.

براساس مشاهدات و مدل‌های علمی، این دو کهکشان به‌ دلیل نزدیکی نسبی و تحت‌ تاثیر جاذبه‌ یکدیگر، به‌ سوی هم کشیده می‌شوند که این برخورد حدود ۴ تا ۵ میلیارد سال آینده رخ خواهد داد. آندرومدا (Andromrda) در حال حاضر با سرعتی حدود ۳۹۶ هزار کیلومتر بر ساعت به سمت کهکشان راه شیری در حرکت است.

هنگام برخورد چه بر سر منظومه شمسی خواهد آمد؟

زمانی که این برخورد رخ دهد، ستارگان این دو کهکشان به یکدیگر نزدیک و مدارهای آن‌ها دچار تغییرات گسترده می‌شود؛ در نهایت، پس از چندین برخورد و تعامل گرانشی، این دو کهکشان به یک کهکشان بیضوی غول‌پیکر تبدیل خواهند شد که گاهی اوقات میلکومدا (Milkomeda) نامیده می‌شود.

هنگام برخورد چه بر سر منظومه شمسی خواهد آمد؟
هنگام برخورد چه بر سر منظومه شمسی خواهد آمد؟

برخی از مدل‌ها نشان می‌دهند که منظومه شمسی ممکن است به بیرون از این کهکشان جدید پرتاب شود و در مناطق دورتر و کم‌ تراکم‌تر قرار گیرد؛ البته احتمالا تا آن زمان خورشید وارد مرحله‌ «غول‌سرخ» خود شده و زمین قابل سکونت نخواهد بود، اما منظومه شمسی به حیات خود ادامه خواهد داد.
گازها و غبارهای کهکشانی فشرده می‌شوند و شرایط برای تشکیل ستارگان جدید فراهم می‌شود. درخشش کهکشان‌ها پس از برخورد ممکن است افزایش یابد، اما در نهایت این دو کهکشان به یک سامانه پایدار بیضوی تبدیل خواهند شد که فعالیت ستاره‌زایی در آن کاهش می‌یابد.

منبع hamshahrionline
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=84456
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها