خلاقیت استارت‌آپ‌ها برای کاهش خطر تصادف‌های فضایی

0 14

جمعی از استارت‌آپ‌های فضایی در تلاشند تا با راهکارهای نوآورانه و فناوری‌های نوین و کارآمد خطرات ناشی از افزایش تعداد ماهواره‌ها و زباله‌های فضایی را مدیریت و تصادفات فضایی را کاهش دهند. ایده‌ها‌ی مطرح شده از سمت این شرکت‌ها در راستای استفاده از ربات‌ها، بهره‌گیری از انرژی باد خورشیدی، پیشرانه‌های الکترواسپری و غیره است.

وجود بیش از ده هزار ماهواره فعال در مدار زمین که نسبت به ۵ سال پیش ۴ برابر شده، فضا را به مکانی شلوغ مبدل کرده و احتمال تصادفات فضایی را افزایش داده است؛ به گفته اخترشناسان بریتانیایی، تنها در ژوئیه۲۰۲۴ حدود ۱۷۹۵ هشدار خطر برخورد فضایی صادر کرده‌اند و این رقم در شش ماه گذشته از ۱۲ هزار مورد فراتر رفته است و گاهی این برخوردها به ماهواره‌ها آسیب زده‌اند.

پیامد افزایش ماهواره فعال در مدار زمین

بیش از ۱۳۰ میلیون توده زباله فضایی با سرعت ۱۵ کیلومتر در ثانیه به دور زمین می‌چرخند که برخورد آن‌ها با ماهواره‌ها ویرانگر است و گاهی می‌تواند منجر به سقوط زباله‌های فضایی به زمین شود؛ لذا برخی شرکت‌های فناوری مانند استارت‌آپ سوئیسی کلر اسپیس (ClearSpace) قصد دارند از ربات جمع‌آوری زباله در فضا استفاده کند.

پیامد افزایش ماهواره فعال در مدار زمین
پیامد افزایش ماهواره فعال در مدار زمین
شرکت سول استورم (Solstorm) نروژی که فناوری پیش‌بینی برخورد را نیز ابداع کرده، به دنبال استفاده از انرژی باد خورشیدی برای خارج کردن زباله‌ها از مدار زمین است. استارت آپ اسپانیایی IENAI نیز از پیشرانه‌های الکترواسپری (Electrospray Thruster) برای جلوگیری از برخورد و خروج ماهواره‌های از کار افتاده در مدار زمین استفاده می‌کند.

 

منبع farsnews
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=84074
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها