«مصطفی طاهری» ناظر مجلس در شورای عالی فضایی شد

مصطفی طاهری به عنوان ناظر مجلس در شورای عالی فضایی انتخاب شد؛ در جلسه علنی امروز یکشنبه ۲۱مرداد۱۴۰۳ مجلس، انتخاب یک نفر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن جهت عضویت در شورای عالی فضایی در دستور مجلس قرار گرفت که مصطفی طاهری، نماینده زنجان، با ۱۸۱ رای به عنوان عضو ناظر مجلس در شورای عالی فضایی انتخاب شد.
مصطفی طاهری کیست؟
مصطفی طاهری، سیاستمدار ایرانی، متولد سال ۱۳۵۳ در زنجان است. او در یازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی با ائتلاف مهدی باقری توانست با کسب بیش از ۵۹ هزار رای انتخاب شود؛ طاهری در دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی با کسب ۴۴ هزار رای به عنوان نفر اول برای دومین بار به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کرد.

او دانش آموخته رشته برق گرایش الکترونیک از دانشگاههای صنعتی شریف و امیرکبیر است و اکنون عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه زنجان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس فراکسیون دانش بنیان مجلس میباشد؛ وی همچنین عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ بوده است.
طاهری از طراحان طرح قانون یکپارچهسازی دادهها و اطلاعات ملی است؛ همین طور در ۳۱خرداد۱۴۰۱ به عنوان رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی انتخاب شد.
نگاهی بر دیدگاه مصطفی طاهری برای برنامه فضایی کشور در سالهای اخیر
طبق مصاحبههای مصطفی طاهری با رسانهها، ایشان با اشاره به رویکرد برنامه هفتم توسعه در حوزه صنعت فضایی کشور اظهار داشتند: «براساس برنامهریزیهای انجام شده، انواع پرتاب در مدارهای مختلف با کارکردهای گوناگون و در اوزان بالاتر از صد کیلوگرم تا یک تن در دستور کار حوزه فضایی کشور قرار دارد.»

وی در ادامه افزود: «این موارد از جمله مباحث پیشبینی شده در سند ۱۰ ساله فضایی کشور است. در جریان رسیدگی به لایحه ۵ ساله، برنامه هفتم توسعه در مجلس تلاش کردیم تا بخشی از اهداف پیشبینی شده در سند ۱۰ ساله فضایی را مورد توجه قرار دهیم تا انشاالله صنعت فضایی جایگاه خوبی در قانون برنامه داشته باشد.»
این نماینده مجلس با اشاره به اعتبارات موثری که قرار است در بودجه سالانه تخصیص شود، تاکید کرد: «با توجه به توقف روند پیشرفتهای صنعت فضایی طی ۷ الی ۸ سال گذشته، تلاش کردیم در برنامه هفتم توسعه به گونهای به این حوزه توجه کنیم که علاوه بر جبران سالهای اخیر، رشد و جهش خوبی را در این حوزه داشته باشیم.»
کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، در جریان بررسی لایحه برنامه مصوب کرد که تا پایان برنامه ۵ ساله، باید ۳۰ پرتاب تحقیقاتی و عملیاتی در کشور انجام شود؛ در ماده ۶۴ برنامه هفتم توسعه تاکید شده است که در اجرای بندهای نوزدهم و بیستم سیاستهای کلی برنامه، اهداف کمی سنجههای عملکردی شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد رقومی تعیین شده که از جمله آن میتوان به تحقق ۶۰ درصدی تکمیل پایگاه ملی پرتاب فضایی و تحقق ۱۰۰ درصدی دستیابی به مدارهای عملیاتی (تثبیت قابلیت دستیابی به مدار پایین زمین (LEO) و مدار ۳۶ هزار کیلومتری) اشاره کرد.
راهاندازی مرکز تجمیع و آزمون ملی سامانههای ماهوارهای نیمهسنگین (کلاس یک تن) با ۱۰۰ درصد پیشرفت، تامین و ساخت ماهوارههای تحقیقاتی و عملیاتی با اولویت شکلگیری منظومههای ماهوارهای به تعداد ۳۰ ماهواره از دیگر اهداف این برنامه در بخش فضایی به شمار میرود.
براساس برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور (۱۴۰۱- ۱۴۱۰) که ۱۴دی۱۴۰۱ و در دومین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم به ریاست ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور سابق، به تصویب رسید؛ ایران در ۱۰ سال آینده تبدیل به قطب منطقه در توسعه فناوریهای فضایی و ارائه خدمات پرتابهای فضایی خواهد شد که این هدفگذاری، باید با تکیه بر توانمندی داخلی و دانش متخصصان کشورمان محقق شود.
یکی از مهمترین اهداف برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور، طرحریزی و اجرای ماموریتهای فضایی در راستای بهرهمندی شهروندان، کسب و کارها و دستگاههای اجرایی از فناوریهای روز دنیا است که کمک شایان توجهی به تامین نیازمندیهای عمومی مردم در حوزههای مختلف خواهد کرد.
توسعه زیرساختهای پرتاب و ایستگاههای زمینی، سرعت بخشیدن به روند طراحی ساخت ماهوارههای مخابراتی، پرتاب ماهوارههای سنجشی با دقت یک متر و کمتر، حرکت در مسیر تعاملات بینالمللی و اجرای پروژههای مشترک، اجرای طرحهای اکتشافاتی با تمرکز بر توسعه زیرساختها، برنامهریزی جهت رسیدن به پرتاب محمولههایی با وزن بالا و نظایر آن از جمله دیگر سرفصلهای برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور است.