آغاز به کار ۲ ماهواره حفاظت از محیط زیست در چین
طبق اعلام سازمان فضایی چین، دو ماهواره چینی حفاظت از محیط زیست که در سال ۲۰۲۲ به فضا پرتاب شده بودند، قرار است ظرفیت چین را در پیشبینی و مدیریت بلایای طبیعی افزایش دهند. این ماهوارهها با دسترسی به دادهها با کیفیت بالا، برای نظارت بر تغییرات محیط زیستی و اقلیمی بسیار مفید هستند.
دو ماهواره چینی حفاظت از محیط زیست
این ماهوارهها با نامهای ماهواره موجودی کربن اکوسیستم زمینی (Terrestrial Ecosystem Carbon Inventory Satellite) و ماهواره نقشهبردار محیط زیست اتمسفریک (Atmospheric Environmental Surveyor) هستند.
ماهواره موجودی کربن اکوسیستم زمینی در مدار خورشیدآهنگ (SSO) در ارتفاع ۵۰۶ کیلومتری از زمین قرار دارد. این ماهواره که توسط آکادمی فناوری فضایی چین (China Academy of Space Technology) طراحی و ساخته شده است، دارای چهار محموله ماموریتی است: یک رادار لیزری، یک دوربین چند زاویهای چند طیفی، یک تصویربردار فراطیفی یا آشکارساز هایپراسپکترال (Hyperspectral) و یک تصویربردار قطبی.
وظیفه اصلی این ماهواره تشخیص و اندازهگیری بیومس (Biomass) گیاهی و آئروسلهای (Aerosol) جوی است و همچنین میتواند دادههای سنجش از دور در مورد مخازن کربن جنگلهای جهانی را ضبط کند.
ماهواره بررسی محیط زیست اتمسفریک در مدار خورشیدآهنگ در ارتفاع ۷۰۵ کیلومتری قرار دارد. این ماهواره که توسط آکادمی فناوری فضایی شانگهای (Shanghai Academy of Spaceflight Technology) ساخته شده است، دارای پنج محموله ماموریتی پیشرفته از جمله یک دوربین قطبیسنجی جهتدار (Directional Polarimetric Camera) و یک طیفسنج (Spectrometer) جذب تفاضلی گازهای جوی است.
این ماهواره برای مشاهده آلودگی هوا، گازهای گلخانهای و سایر عوامل محیطی طراحی شده است. این ماهواره دادههای حیاتی برای تحقیقات اقلیمی و بومشناسی یا اکولوژیکی (Ecology) را فراهم میکند و در پیشبینی بازده کشاورزی و خطرات محیطی کمک میکند.