پرتاب ماهواره ژاپنی رصد زمین به مدار با ماهوارهبر راکت لب
ماهواره ژاپنی رصد زمین با ماهوارهبر الکترون شرکت آمریکایی راکت لب، روز جمعه ۲اوت۲۰۲۴ از پایگاه پرتاب راکت لب در نیوزیلند راهی مدار زمین شد؛ این پرتاب در راستای گسترش شبکه ماهوارهای سینسپکتیو از طریق ۱۶ پرتاب ماهوارهبر الکترون ساخته خواهد شد که پنج مورد از آنها اکنون انجام شدهاند. این پرتاب ابتدا برای روز سهشنبه ۳۰ ژوئیه در نظر گرفته شده بود، اما آب و هوای بد آن را چند روز به تعویق انداخت.
شبکه ماهوارهای سینسپکتیو
الکترون (Electron) یکی از ماهوارههای رادار دیافراگم مصنوعی استریکس (Strix) شرکت ژاپنی سینسپکتیو (Synspective) را به مدار پایین زمین (LEO) برد؛ در این ماموریت همه چیز طبق برنامه پیش رفت و ماهواره استریکس حدود ۵۷ دقیقه پس از پرتاب در یک مدار دایرهای واقع در ۵۴۳ کیلومتری زمین مستقر شد. این نهمین پرتاب راکت لب در سال ۲۰۲۴ و پنجاه و یکمین ماموریت این شرکت به طور کلی بود.
راکت لب در توضیح ماموریت مینویسد: «شبکه ماهوارهای سینسپکتیو برای ارائه تصاویری طراحی شده است که میتوانند تغییرات سطح زمین را در سطح میلیمتری از فضا نشان دهند.»
راکت لب در حال کار کردن روی اولین مرحله ماهوارهبر الکترون ۱۸ متری قابل استفاده مجدد است؛ به عنوان مثال، این شرکت در چندین ماموریت پیشین، تقویتکنندهها را از اقیانوس بیرون آورده و حتی یک موتور را دوباره به جریان انداخته است.
ماهوارهبر الکترون
ماهوارهبر الکترون با بیش از یک تن وزن قادر به حمل ۱۵۰ تا ۲۲۵ کیلوگرم محموله به ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین است. این ماهوارهبر که اولین بار در مه۲۰۱۷ به فضا پرتاب شده، با احتساب این ماموریت تاکنون ۵۱ عملیات پرتاب داشته که ۴ مورد آن با شکست و ۲ مورد نیز با شکست جزیی همراه بوده است. الکترون از قابلیت بازگشتپذیری برخوردار است، البته در این ماموریت راکت لب اقدام به بازیابی آن نکرد.
ماهوارهبر یادشده که هر بار پرتاب آن هزینهای در حدود ۷.۵ میلیون دلار دربردارد، از اکسیژن مایع و RP-1 بهعنوان سوخت بهره میبرد. RP-1 نوع خاصی از نفت سفید بوده که برای استفاده در موتورهای حاملهای فضایی مناسب است.