شکار لحظه های فضایی (13) + عکس
امیرحسین مجیدیان: در هزاره ی جدید میلادی ، علاوه بر اینکه تماشاگران آسمان و ستاره شناسان در سراسر جهان شاهد ابرماه های زیبا، شهاب سنگ های بزرگ جذاب و شفق های رنگارنگ بی نظیری بوده اند، پرتاب ها و ارسال های فضایی جدیدی شکل گرفتند و به عرصه ی فضایی شکوه افزودند.بنابراین قصد داریم تا با روالی منظم در قالب آلبوم عکس هایی روزانه همراه شما باشیم.
این شما و عکس های جذاب امروز:
1- سلفی باکهکشان راه شیری: جاشوا اسنو در پارک ملی آرچز، به لحظه ی مورد علاقه ی خودش در عکاسی رسیده و با کهشکان راه شیری سلفی از راه دور!! انداخته است.
پارک ملی آرچز یا پارک ملی طاق ها (به انگلیسی: Arches National Park) پارکی طبیعی در ایالت یوتا در ایالات متحده آمریکا است.
این پارک ۳۱۰ کیلومتر مربع وسعت دارد، و بخاطر طاقهای طبیعی و صخرههای نامتعارف و چشم اندازهای غربیش شهرت دارد.
2- فرار از آلودگی نوری در پارکهای آسمان تاریک:
استقبال فزاینده گردشگران دوست دار آسمان شب و ستارهنگری در پارک آسمان تاریک ‘گالووی’،نخستین و تنها پارک آسمان تاریک جهان خارج از آمریکا، به دلیل استقبال دوستداران طبیعت آسمان، کسب و کارگردشگری را دراین پارک به گونهای دوراز انتظار رونق دادهاست.
حال آمریکا از جدیدترین پاریک تاریک خود یعنی گرند کانیون رونمایی کرده است.
گِرَند کَنیون (به انگلیسی: Grand Canyon) یک پارک ملی در ایالت آریزونا در آمریکا است. پارک زیبا و از نظر گونه گونی طبیعی منحصربهفرد گرند کنیون در شمال غربی آریزونا قرار گرفته است. شکل امروزی گرند کنیون محصول میلیونها سال حفاری و فرسایش طبیعی است که جریان نیرومند رودخانه کلرادو در دوام و قوام بخیشدن به آن نقشی اساسی بر عهده داشته است.
3- فیروزه خیره کننده:
این تصویر جذاب نجومی در صبح 14 فروردین 95، به کوشش کریس شیر در آریزونا گرفته شده است.
دنباله دارها اجرام کوچکی هستند که از لایه های بیرونی منظومه خورشیدی به سوی مرکز آن رانده شده و معمولا بر روی مدار بیضی کشیده به دور خورشید می چرند. هسته مرکزی این اجرام قطری، تا چند کیلومتر داشته و عمدتا از جنس یخ گازهای مختلف مانند هیدروژن، آمونیاک و بخار آب تشکیل شده اند که مقداری غبار و سنگ ریزه در داخل یخ محبوس شده است. در هنگاهی که این اجرام در مدار خود به خورشید نزدیک می شوند، اندکی از یخ ها بخار شده و به همراه گرد و غبار و ذرات شن و سنگ ریزه، دم این دنباله دارهار را تشکیل می دهند. با نزدیک شدن به خورشید از یک طرف فاصله دنباله دار نسبت به ناظران زمینی کمتر شده و از طرفی تراکم مواد تشکیل دهنده دم با تبخیر یخهای دنباله دار افزایش می یابد. بنابراین درخشان تر شده و فرصت مناسبتری برای رصد این اجرام فراهم می شود.
4- آسمان شب و قصه هایش:
دوری از آلودگی نوری شهر و همچنین بکر بودن طبیعت منطقه ی موآب در یوتا، باعث شده که همواره عکاس های جذاب نجومی از این منطقه به دست آید.این موقعیت و ساختار طبیعی که در عکس مشاهده می کنید ، به احتمال قوی قبلا و در موارد مشابه ملاحظه کرده اید.
5- اسب سیاه دل ربا: سحابی کله اسبی به راستی یکی از زیباترین پدیده های نجومی است که با هیبت حیرت انگیز و خارق العاده، تحسین همگان برانگیخته است به طوری که مردمان به دنبال داشتن چنین اسبی هستند!
یکی از سحابی های قابل شناسایی در آسمان، سحابی کله اسبی است که در صورت فلکی شکارچی قرار گرفته و عضوی از ابر ملکولی تاریکی با نام بارنارد 33 می باشد که اولین بار قالب غیر عادی آن در یک صفحه عکاسی با نور دهی 1800 ثانیه ای کشف شد. رنگ قرمز این سحابی به علت بر افروخته شدن گاز هیدروژنی است که در پشت این سحابی قرار گرفته و توسط ستاره درخشان نزدیکش، با نام زیگما شکارچی (Sigma Orionis) یونیزه شده است. اغلباً علت تاریکی سحابی کله اسبی غبار غلیظ است هر چند که قسمتی کوچک از گردن کله اسبی، سایه ای در سمت چپش درست کرده است. جریان هایی از بقایای گازی این سحابی توسط یک میدان مغناطیسی قوی متمرکز شده است. مناطق پر نور در سحابی کله اسبی بستر ستاره های جوانی است که در حال شکل گیری هستند. نور 1500 سال را طی می کند تا ما بتوانیم سحابی کله اسبی را مشاهده کنیم
بسیار زیبا