ناکامی فالکون ۹ در آخرین پرتاب خود به رکورد ۳۵۴ پرواز موفق پایان داد
حامل فضایی فالکون ۹ شرکت اسپیسایکس که ۲۰ ماهواره استارلینک را حمل میکرد، روز جمعه ۲۲تیر۱۴۰۳ حین پرتاب دچار سانحه و موتور آن منهدم شد؛ این مشکل هنگام تلاش برای روشنکردن موتور مرلین در مرحله دوم رخ داد که قرار بود مسیر مداری ماهوارهها را تنظیم کند؛ با این حال، ماهوارهها از بین نرفتند و بعدا در مداری پایینتر و بسیار غیرعادی مستقر شدند.
بیانیه اسپیسایکس درباره این پرتاب ناموفق
اسپیسایکس با انتشار بیانیهای اعلام کرد موتور پیشرانش استارلینک (Starlink) نیروی کافی برای بالابردن ماهوارهها تا مدار موردنظر را نداشت و در ادامه توضیح میدهد: «تیم ما تمام شب برای برقراری تماس با ماهوارهها تلاش کرد تا دستورات زود هنگام ارسال کند، اما ماهوارهها در محیطی با جاذبه بسیار بالا و در فاصله ۱۳۵ کیلومتری زمین رها شدند. در این سطح از جاذبه، بعید است حداکثر نیروی رانش موجود ما برای بالابردن موفقیتآمیز ماهوارهها کافی باشد.»
در نتیجه هر ۲۰ ماهواره، از جمله ۱۳ ماهواره با قابلیت اتصال شبکهای پس از ورود مجدد به جو کاملا خواهند سوخت. شکست خوردن موتور مرلین در اثر نشت اکسیژن مایع در مرحله بالایی بود که در جریان پخش زنده به شکل تجمع یخ مشاهده میشود.
ایلان ماسک (Elon Musk)، مدیرعامل اسپیسایکس، اندکی پس از این پرتاب ناموفق میگوید: «یکی از مزیتهای نرخ پرواز فوقالعاده بالا امکان شناسایی و حل مشکلاتی است که امکان دارد فقط یک بار در هر هزار پرواز رخ دهد؛ این مسئله در وسیله نقلیه فضایی با نرخ پرواز پایین غیرممکن است.»