ناسا میخواهد مدت زمان سفر به مریخ را به ۲ ماه کاهش دهد
ناسا ۷۲۵ هزار دلار برای یک حامل فضایی جدید سرمایهگذاری کرده که هدف آن برطرف کردن خطرات مربوط به سلامتی فضانوردان با کاهش زمان سفر است؛ این حامل فضایی جدید میتواند انسانها را در ۲ ماه به مریخ ببرد و برگرداند؛ در حالی که با فناوری امروزی، رفت و برگشت به سیاره سرخ تقریبا ۲ سال طول میکشد.
به گفته تروی هاو (Troy Howe)، رئیس شرکت آمریکایی هاو اینداستریز (Howe Industries)، بهترین راه برای کاهش قرار گرفتن در معرض تشعشعات و سایر اثرات مضر، کوتاه کردن زمان سفر فضایی است؛ به همین دلیل او با ناسا همکاری میکند تا حامل فضایی پالس پلاسما را توسعه دهد.
گذراندن مدت زمان طولانی دوره انزوا در پروژههای فضایی با سطح بالایی از تشعشعات خورشیدی و فضایی و همچنین اثرات مضر گرانش صفر میتواند خطرات بزرگی برای سلامتی فضانوردان به همراه داشته باشد.
به گفته ناسا، فضانوردانی که تنها شش ماه را در فضا سپری میکنند، تقریبا در معرض تابش هزار برابر اشعه ایکس در قفسه سینه قرار میگیرند و این امر آنها را در معرض خطر ابتلا به سرطان، آسیب سیستم عصبی، تحلیل استخوان و بیماری قلبی قرار میدهد.
سفر به مریخ در ۲ ماه
ناسا که برای توسعه حامل فضایی پالس پلاسما (PPR) با تروی هاو همکاری دارد، میگوید: «این فناوری ظرفیت زیادی در ایجاد یک انقلاب در حوزه اکتشافات فضایی دارد و میتواند روزی انسانها را حتی به فراتر از مریخ ببرد.»
این یک سامانه محرکه از پالسهای پلاسمای فوق گرم برای تولید نیروی رانش بسیار کارآمد استفاده میکند که اکنون در مرحله دوم توسعه خود قرار دارد و برنامه مفاهیم پیشرفته نوآورانه ناسا (NIAC) آن را تامین مالی میکند؛ در این مرحله، ناسا روی بهینهسازی طراحی موتور، انجام آزمایشهای اثبات مفهوم و طراحی یک فضاپیما مجهز به آن تمرکز دارد.
به گفته دانشمندان، فضاپیمای مجهز به پالس پلاسما با میزبانی چهار تا شش مسافر میتواند تقریبا با سرعت بیش از ۱۶۰ هزار کیلومتر در ساعت حرکت کند؛ به عبارت دیگر فضاپیمای نهایی قادر به طی بیش از ۲ هزار کیلومتر تنها در یک دقیقه خواهد بود؛ یعنی میتواند زمان سفر تهران-نیویورک را به ۴ دقیقه کاهش دهد، اما تا زمان استفاده از آن در ماموریتهای فضایی آینده به سیاره سرخ احتمالا حدود دو دهه فاصله داریم.
هاو امیدوار است این فناوری به طور قابل توجهی دامنه اکتشافات فضایی انسانها را گسترش دهد و شاید حتی روزی به انجام ماموریتهای سیاره کوتوله پلوتو (Pluto) کمک کند.