ناسا دانشمندان را برای مقابله با برخورد سیارکها به زمین آماده میکند

ناسا، تمرینها و رزمایشهایی را برای کسب آمادگی جهت مقابله با برخورد سیارکهای فرضی به زمین برگزار میکند؛ در همین حال به نقشهبرداری از اجرام نزدیک به زمین با هدف شناسایی سیارکهای بالقوه خطرناک با کمک تلسکوپ فروسرخ ادامه میدهد که پرتاب فعلی این تلسکوپ برای ژوئن۲۰۲۸ برنامهریزی شده است.
این تمرینات برای نجات زمین گاهی موفقیتآمیز و گاهی همراه با شکست بوده، اما هر تمرین درسهایی برای دانشمندان به همراه داشته است؛ در تازهترین مورد از این تمرینها واقعیات پیچیدهتری لحاظ شده بود و به همین خاطر دشواریهای بیشتری برای مقابله داشت.
در واقع طراحی شبیهسازیهای اولیه شانس کمی برای برخورد سیارک فرضی به سیاره زمین در نظر گرفته بود، اما به مرور دانشمندان احتمال برخورد را افزایش دادند تا به حدی که سیارک میتوانست به منطقه کوچک یا بزرگی از زمین اصابت کند.
ماموریت دارت ناسا
تیمهای شرکتکننده در رزمایش سال ۲۰۲۳ میبایست همزمان در مورد آمادگی افراد روی زمین برای احتمال تخلیه و مطالعه سیارک در جهت تلاش برای منحرف کردن آن متمرکز میشدند که تیمهای مستقر در نیویورک و اروپا هر دو در تمرین شکست خوردند.

اما سال ۲۰۲۴ چالشها متفاوت بود. به لطف ماموریت دارت (DART) ناسا، دانشمندان میدانند که امکان انحراف یک سیارک وجود دارد، اما تنها رفتن به سمت سیارک و شلیک به سمت آن کافی نیست. دانشمندان در ناسا و شرکای آن، در این تمرینها برای آمادگی با احتمالات و عدم قطعیتهای مختلف روبرو میشدند.
این تمرین با کشف یک سیارک با احتمال ۷۲ درصد برخورد با زمین در ۱۴ سال آینده آغاز شد. سختی آزمون اینجا بود که این سیارک قبلا هرگز دیده نشده بود و از زمین نیز امکان مشاهده و محاسبه مدار دقیق، ترکیب یا اندازه آن میسر نبود؛ علاوه بر این موارد سیارک در آستانه پنهان شدن از چشم ناظر زمینی و رفتن به پشت خورشید به مدت ۷ ماه قرار داشت.