اولین ماهواره چوبی جهان توسط محققان ژاپنی ساخته شد

اولین ماهواره مصنوعی چوبی جهان به نام لینگوست در ماه سپتامبر از مرکز فضایی کندی در فلوریدا به ایستگاه فضایی بینالمللی پرتاب میشود. این ماهواره که توسعه آن در آوریل ۲۰۲۰، آغاز شد از چوب ماگنولیا ساخته شده است. استحکام و کارایی درخت ماگنولیا پس از انجام آزمایش قرار گرفتن در معرض محیط فضا انتخاب شد.
برای این آزمایش چوب درخت گیلاس، درخت توس و ماگنولیا روی یک تراشه قرار داده و به فضا فرستاده شد. این چوب توسط شرکت ژاپنی جنگلداری سومیتومو (Sumitomo Forestry) تهیه شده است.
این کاوشگر ۱۰ سانتیمتر مکعبی، مجهز به صفحات خورشیدی خارجی با استفاده از روش سنتی ژاپنی که نیازی به پیچ یا چسب ندارد، ساخته شده است. آزمایشهای زمینی تایید کرد که چوب بر سلامت و ایمنی فضانوردان و تجهیزات و اجزای نوری تاثیر منفی نمیگذارد.
پروژه لینگوست، دوستدار محیط زیست
پروژه لینگوست (LignoSat) با هدف مبارزه با شلوغی فضا و ترویج فعالیتهای فضایی دوستدار محیط زیست انجام شده است. قوانین بینالمللی کنونی الزام میکند که ماهوارهها پس از پایان ماموریتهای خود دوباره وارد جو شوند تا در اثر سوختن در هنگام برخورد با جو از تبدیل شدن به زبالههای فضایی جلوگیری شود.

ماهوارههای معمولی به دلیل داشتن ذرات فلزی در هنگام ورود مجدد خطرات آلودگی هوا را به همراه دارند. انتظار میرود ماهوارههای چوبی که پس از ورود مجدد به جو میسوزند، این اثر را کاهش دهند.
تاکائو دوی (Takao Doi)، استاد دانشگاه کیوتو (Kyoto University) ژاپن و فضانورد، میگوید: «گسترش پتانسیل چوب به عنوان یک منبع پایدار بسیار مهم است.»
طی ۶ ماه پس از پرتاب، دادههای مربوط به انبساط و انقباض چوب، دمای داخلی، ژئومغناطیس و عملکرد تجهیزات الکترونیکی جمعآوری خواهد شد. این دادهها که توسط ایستگاه ارتباطی دانشگاه کیوتو دریافت میشود، از توسعه دومین ماهواره به نام لینگوست-۲ خبر میدهد.
جنگلداری سومیتومو (Sumitomo Forestry) نتایج نحوه تجزیه چوب در سطح نانو با هدف توسعه فناوریهایی برای جلوگیری از تخریب چوب و ایجاد کاربردهای جدید از جمله ساخت مواد بسیار بادوام برای نمای بیرونی ساختمان را مطالعه خواهد کرد.