همکاریهای بینالمللی لازمه رشد حوزه فضایی کشور است
![](https://espash.ir/wp-content/uploads/2020/12/636208551085280436s-750x430.jpg)
سید حسن شفتی عضو شورای عالی فضایی با حضور در پژوهشگاه فضایی ایران با رییس پژوهشگاه فضایی ایران و برخی از مدیران ارشد این پژوهشگاه گفت و گو کرد و در جریان فعالیتها و برنامههای آتی آن قرار گرفت. وی اظهار داشت: اکنون، مراکز فضایی باید در فعالیتهای خود، نگاه بینالمللی داشته باشند.عضو شورای عالی فضایی افزود: مراکز فضایی و پژوهشی کشور باید در مجامع بینالمللی حضور داشته و روابط خود را با دیگر کشورها در جهت همکاریهای مشترک جهانی توسعه دهند تا زمینههای رشد بیشتر حوزه فضا در کشور فراهم شود. وی افزود: بدین منظور لازم است تمهیدات قانونی مناسب فراهم شود و افرادی که با فضای بینالمللی آشنا هستند، به نحو مناسبی زمینه این همکاریها را فراهم کنند.
شفتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مسئولان و مردم باید به نحو مناسبی در جریان فعالیتهای فضایی قرار گیرند و لازم است اطلاعرسانی مناسبی در این زمینه برای آگاهی و جلب حمایتها در حوزه فضا صورت گیرد. وی یکی از حوزههای مهم فناوری فضایی را ناوبری فضایی خواند که لازم است مورد توجه قرار گیرد و در برنامهریزیها به آن پرداخته شود.در این دیدار، حسن حدادپور رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گزارشی از عملکرد این پژوهشگاه در برنامه پنجم توسعه ارائه و گفت: پژوهشگاه فضایی ایران پروژههای متعددی را در حوزه فناوریهای فضایی از جمله در سامانههای مخابرات فضایی، سامانههای سنجش از دور، توسعه فناوری، ایجاد زیرساختها و توسعه فناوریهای نوظهور با موفقیت به اجرا درآورده است.
وی یادآور شد از جمله فعالیتهای پژوهشگاه فضایی ایران در سامانههای مخابرات فضایی و سنجش از دور شامل طراحی و ساخت ماهواره ناهید ۱، طراحی و ساخت ماهواره مخابراتی SRI ، انجام طراحی مفهومی اولیه و مدلهای بلوک انتقال مداری، طراحی اولیه رادار دهانه مصنوعی هواپایه بوده است.حدادپور به فعالیتهای دیگر این پژوهشگاه در بخش توسعه فناوری چون ساخت و تست لینک مخابراتی باندku ، ساخت پین پولر و چرخ عکس العملی با مشخصات فضایی و ساخت سازه ساندویچی لانه زنبوری اشاره کرد.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخت فاز اول مرکز یکپارچهسازی و آزمون توسعه سامانههای فضایی و طراحی و پیادهسازی نرمافزار شبیهساز محیط ماهواره را از جمله فعالیتهای زیرساختی این پژوهشگاه برشمرد.در ادامه، حدادپور اظهار داشت: پژوهشگاه فضایی ایران در بخش توسعه فناوریهای نوظهور نیز فعالیتهای خوبی را به اجرا درآورده که از جمله آنها طراحی و انجام بخشی از ساخت سامانه بالن مخابراتی و پیادهسازی اینترنت اشیاء در حوزه کشاورزی است.رئیس پژوهشگاه فضایی ایران همچنین به برنامه های آتی پژوهشگاه طی برنامه ششم توسعه در خصوص توسعه ماهوارههای مخابراتی ، ماهوارههای سنجشی و سکوهای استراتسفری پژوهشگاه تا افق ۱۴۰۴ اشاره کرد. در پایان این دیدار، عضو شورای عالی فضایی از مرکز آزمون و یکپارچهسازی توسعه سامانههای فضایی پژوهشگاه فضایی ایران بازدید کرد.