محقق ایرانی موفق به انتقال انرژی خورشیدی از فضا به زمین شد
پژوهشگران آمریکایی به رهبری یک محقق ایرانی، انرژی خورشیدی را به طور بیسیم از فضا به زمین منتقل کردند. به گفته دانشمند ایرانی این پروژه، فناوری مذکور برای دریافت این انرژی روی زمین به زیرساخت پیچیدهای نیاز ندارد و فقط با استفاده از یک ایستگاه زمینی ساده میتوان به نقاط دورافتاده، جنگزده یا آسیبدیده انرژی فرستاد.
این آزمایش با کمک دستگاهی موسوم به «آرایه ریزموج برای آزمایش انتقال برق از مدار لئو» (MAPLE) انجام گرفت که به وسیله یک یدککش فضایی در مدار زمین جابجا میشد. به گفته پژوهشگران موسسه فناوری کالیفرنیا (CalTech) آمریکا انتقالدهندههای MAPLE به طور موفقیتآمیز انرژی خورشیدی را با استفاده از ریزموج در یک ایستگاه زمینی در موسسه فناوری کالیفرنیا (CalTech) جمعآوری کردند.
علی حاجی میری، یکی از مدیران پروژه، میگوید: «ما این فناوری را روی زمین نیز آزمایش کرده بودیم، اما اکنون میدانیم که قادر به فعالیت در فضا است و میتواند از آنجا نیز فعالیت کند.»
در همین رابطه بخوانید: تحقق داستانهای تخیلی با انتقال انرژی خورشیدی از فضا به زمین
انتقال بیسیم انرژی خورشیدی از فضا به زمین
در این پروژه، محموله توسعهیافته توسط محققان با نام SSPD-1 به یک یدککش فضایی متعلق به شرکت آمریکایی مومنتوس (Momentus) متصل شد که شامل دو پنل برای جمعآوری انرژی خورشیدی بود. یدککش فضایی در حقیقت نوعی فضاپیماست که برای انتقال محمولههای فضایی از یک مدار به مدار دیگر استفاده میشود.
مجموعهای از انتقالدهندهها در MAPLE انرژی مذکور را در مسافتی مشخص فرستادند. MAPLE در فاصله یک فوتی انتقالدهنده قرار داشت و دارای ۲ دریافتکننده بود که انرژی خورشیدی را جمع و به جریان مستقیم برق تبدیل میکردند. این نوع برق برای روشن کردن ۲ LED داخل MAPLE به کار رفت. محققان توانستند یک LED را در زمان انتقال بین دریافتکنندهها روشن کرده و صحت عملکرد ابزار را تایید کنند.
گفتنی اکنون برخی کشورها از جمله ژاپن در تلاش برای انتقال انرژی خورشیدی از فضا به زمین هستند. مزیت مهم این برنامه، دریافت انرژی روی زمین در تمام ساعات شبانهروز و حتی هوای ابری است.
متشکرم
عمر ما ایرانیها در این صرف شد تا چه خورم سیف چه پوشم شتا
اگه ایشون ایران بودن نهایتا الان در اسنپ فعالیت داشتن