کشف رازهای ماده تاریک چگونه حقایق کیهان را فاش می‌کند؟

0 47

ماده تاریک بیشتر جرم کهکشان‌ها و خوشه‌های کهکشانی را تشکیل می‌دهد و عامل چگونگی استقرار و نظم کهکشان‌ها در ساختار کیهان است. تابش زمینه کیهانی (CMBR) تابشی الکترومغناطیسی بوده که سراسر کیهان را پوشانده‌ است.

به عقیده محسن منتظری، ستاره‌شناس، اکنون بشر می‌داند که تنها چهار درصد جهان را ماده مرئی تشکیل داده و نقطه اشتراک بین ماده مرئی و غیرمرئی نیز وجود تابش زمینه کیهانی است. بنابراین با بررسی این پدیده می‌توان به حقایق کیهان دست‌ یافت. درباره تفاوت ماده تاریک و انرژی تاریک چه می‌دانید؟ مقاله جامع ما را در رابطه با این ماده شگفت‌انگیز بخوانید.

محسن منتظری با اشاره به اهمیت پدیده تابش زمینه کیهانی، اظهار دارد: «تمام کیهان به یک شکل گسترش یافته و قوانین موجود در هر نقطه از عالم یکسان است. از آن جا که تابش زمینه کیهانی نیز در تمام نقاط عالم به یک شکل گسترش یافته، تمام داده‌هایی که از نقاط مختلف کیهان پیرامون مسائلی مانند انبساط دریافت می‌کنیم، مشابه یکدیگر خواهد بود.»

مبدا کیهان

او می‌گوید: «تابش زمینه کیهانی در تمام نقاط عالم یکسان است. بنابراین با توجه به یکسان بودن قوانین در هر نقطه از عالم می‌توان گفت که مطالعه تابش زمینه کیهانی ما را به سرچشمه حیات خواهد برد.

اگر بخواهیم زمانی مطالعات خود را پیرامون بیگ‌بنگ تکمیل کنیم و متوجه شویم که پازل اتمی چگونه شکل گرفته است یا به سوالاتی مانند چگونگی تبدیل انرژی به ماده یا نحوه شکل‌گیری کوانتوم‌های نوری پاسخ دهیم، باید ابتدا تابش زمینه کیهانی را دنبال کنیم.» نورشناخت کوانتومی شاخه از فیزیک است که رفتار نور را به عنوان یک موجود کوانتومی با رفتاری کاملا کوانتومی بررسی می‌کند.

مبدا کیهان
کیهان

به گفته وی با بررسی این پدیده می‌توان به مبدا کیهان دست‌ یافت. در حال حاضر می‌توان از طریق شبیه‌سازهای بزرگی مانند آزمایشگاه سرن (CERN) سوئیس تابش زمینه کیهانی را مورد بررسی قرار داد.

علاوه بر آن می‌توان به طور مستقیم روی مقیاس‌های تابش زمینه کیهانی که طول موج‌های رادیویی ما را تشکیل می‌دهد و معمولا با استفاده از تلسکوپ‌های رادیویی قابل دریافت است، مطالعاتی انجام داد. تاکنون مطالعات بسیاری پیرامون تابش زمینه کیهانی صورت گرفته و بر اساس این پدیده ثابت انبساط کیهانی نیز تعریف شده است.

بنابر اظهارات منتظری، به مرور زمان مطالعات دیگری مانند تشخیص درصد مقدار هلیم و هیدروژن براساس تابش زمینه کیهانی انجام گرفته است که باعث شد پی ببریم ۲۵ درصد جهان از هلیم و ۷۵ درصد آن از هیدروژن تشکیل شده است.

منبع imna wikipedia wikipedia
با اشتراک گذاری مطلب از اسپاش حمایت کنید
https://espash.ir/?p=72707
مطالب پیشنهادی اسپاش
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها